Parlamentul a aprobat azi bugetul pe 2013. Pentru ce primeşte Clujul bani în acest an VIDEO

Parlamentul a aprobat azi bugetul pe 2013. Pentru ce primeşte Clujul bani în acest an VIDEO
Parlamentul a adoptat astăzi bugetul pe 2013. Pentru Cluj, cifra a rămas aceaşi: 17,5 milioane de euro, comparabilă cu suma reală investită de guvern în 2012 în judeţ. Dacă anul trecut cei mai mulţi bani au fost înghiţiţi de centura "de diamant" Vâlcele-Apahida, anul acesta cea mai mare parte din bugetul alocat Clujului, ar urma să meargă în infrastructura feroviară.

54% din banii alocaţi de guvern Clujului pentru proiecte de infrastructură merg pentru regionala CFR. Centura ocolitoare Vâlcele-Apahida va primi anul acesta aproape şase milioane de lei. În schimb, lipsesc proiecte importante cum ar fi noua pistă a aeroportului, Spitalul Regional de Urgenţă sau noua rampă ecologică. Autostrada Transilvania va beneficia de jumătate din banii pe care i-a primit în 2012, sumă care abia va acoperi datoriile faţă de constructorul american pentru singurul tronson finalizat Gilău - Câmpia-Turzii. În aceste condiţii, parlamentarii USL Cluj spun că bugetul din acest an va fi unul realist, de echilibru.

"Pentru judeţul Cluj, bugetul va fi la fel ca pentru toată România, un buget în care se simte că suntem în ultimul an de austeritate, un buget în care se ţine cont de realităţile economice", spune senatorul PNL Marius Nicoară.

"Este un buget de echilibru, un buget care asigură un impuls prin faptul că statul are la dispoziţie 15 miliarde pentru cheltuieli, ceea ce înseamnă un impuls economiei", adaugă deputatul PSD Aurelia Cristea.

De cealaltă parte, parlamentarii PDL Cluj acuză Guvernarea USL că sărăceşte Clujul. "Guvernul USL a condamnat judeţul Cluj la sărăcie", spune senatorul PDL Alin Tişe.

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2013 a fost adoptat cu 309 voturi pentru şi 108 împotrivă.

Comenteaza