Pârtia de la Băişoara ar putea fi preluată de Consiliul Judeţean VIDEO

Pârtia de la Băişoara ar putea fi preluată de Consiliul Judeţean VIDEO
Pârtia de ski de la Băişoara ar putea fi preluată de Consiliul Judeţean. "E absolut necesară pentru dezvoltarea zonei", crede consiierul judeţean Valentin Cuibus.

El spune că va propune cuprinderea în bugetul de anul viitor a unui proiect de dezvoltare a zonei - "pentru că există fonduri europene care să fie accesate de CJ Cluj" - iar investiţia ar urma să fie administrată de Consiliul Judeţean. Este nevoie însă, înainte, de un studiu de fezabilitate pentru a vedea care este suma necesară pentru investiţii, adaugă el.

Cuibus spune că acum terenul amenajat ca pârtie de ski are un proprietar, iar instalaţia are un altul.  "Toată zona Băişoara este moartă iar administraţia locală de acolo nu a putut rezolva problema", a spus el.

"S-au construit tot felul de lucruri - terenuri de sport în localităţi unde nu sunt echipe de fotbal sau telegondole unde nu era cazul. E necesară implicarea CJ Cluj pentru că s-a demonstrat ani de zile că problema nu poate fi rezolvată altfel", conform consilierului judeţean.

Astfel de discuţii au o vechime de doi ani, "dar între timp nu s-a întâmplat nimic". "Mulţi de la Cluj ar accepta să meargă dimineaţa la Băişoara şi să se întoarcă seara, dar în aceste condiţii nu vor merge acolo", a conchis Cuibus.

Comenteaza