PDL Câmpia Turzii, tot cu Vasinca: primarul a decedat, dar democrat-liberalii îl vor vota la alegeri, din respect

PDL Câmpia Turzii, tot cu Vasinca: primarul a decedat, dar democrat-liberalii îl vor vota la alegeri, din respect
Primarul municipiului Câmpia Turzii, Ioan Vasinca, a decedat aseară. El candida pentru un nou mandat din partea PDL. Democrat-liberalii din Câmpia Turzii spun că, din respect, la alegerile din 10 iunie vor pune ştampila tot pe numele lui Vasinca.

După trei mandate de primar, dintre care primele două ca membru PSD, iar ultimul sub sigla PDL, Ioan Vasinca intrase din nou în competiţie pentru alţi patru ani în fruntea municipiului. Legea electorală nu prevede o asemenea situaţie, iar PDL nu mai poate nominaliza un alt candidat. Numele lui Vasinca va rămâne pe buletinele de vot. În aceste condiţii, organizaţia locală a PDL exclude susţinerea altui candidat

"Noi rămânem consecvenţi şi, din respect pentru omul şi colegul nostru Ioan Vasincă, o să votăm pe poziţia de pe buletinul de vot unde este numele dânsului", spune Cristian Haiduc.

decizia PDL Câmpia Turzii pare să aibă şi o conotaţie strategică. În situaţia în care Vasinca ar câştiga alegerile, s-ar constata, formal, decesul său,iar funcţia de primar ar fi declarată vacantă şi s-ar organiza alegeri parţiale. În această situaţie PDL ar avea posibilitatea să participe cu un alt candidat.

Ioan Vasinca a decedat aseară, în Cluj-Napoca.

Comenteaza