PDL după ce USL a anunţat că vrea să-l suspende pe Băsescu: "ridică ipocrizia la rang de virtute"

PDL după ce USL a anunţat că vrea să-l suspende pe Băsescu:
După ce Uniunea Social Liberală a anunţat că a iniţiat demersurile de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, acuză opoziţia că „ridică ipocrizia la rang de virtute".
">

„Iniţierea demersului de suspendare a preşedintelui ţării nu este altceva decât o nouă dovadă a faptului că pentru cei din USL nu contează stabilitatea economică a ţării, ci doar goana după capital electoral. Strag atenţia celor doi lideri ai USL, Ponta şi Antonescu că prin acest demers, lipsit de responsabilitate şi maturitate politică, pot afecta stabilitatea economică şi financiară a României pe plan extern, exemplele din Spania, Italia şi Grecia fiind mai mult decât grăitoare", a declarat Buda într-un comunicat de presă.


Acesta spune că demersurile opoziţiei sunt „lipsite de orice fundament juridic" şi că apreciază că acestea sunt „menite să acopere excluderea din USL a lui Mircea Geoană, procedură care se pare că a eşuat".

Liderii USL, Crin Antonescu (PNL) şi Victor Ponta (PSD) au anunţat, astăzi, că au decis declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Antonescu a afirmat că PSD, PNL şi PC urmează să desemneze reprezentanţi proprii într-o comisie comună a USL care să redacteze cererea de suspendare care va fi trimisă Parlamentului.

El a precizat că, probabil după o săptămână, această cerere de suspendare va fi discutată de grupurile parlamentare ale opoziţiei, iar, dacă aceasta va fi asumată, se va iniţia procedura prevăzută de Constituţie.

Antonescu a afirmat că USL doreşte să iniţieze "o largă dezbatere publică" în legătură cu procedura de suspendare, pentru a constitui "un larg curent public".

Comenteaza