PDL: Fiscul hărţuieşte firmele de bună-credinţă. Cu ce le sperie VIDEO

PDL: Fiscul hărţuieşte firmele de bună-credinţă. Cu ce le sperie VIDEO
PDL acuză Guvernul USL că nu face diferenţa între evazionişti şi firmele care plătesc taxe şi impozite. Senatorul democrat-liberal Alin Tişe a declarat astăzi că Ministerul de Finanţe ameninţă cu controale fiscale toate firmele, printr-o scrisoare trimisă sub pretextul îndrumării fiscale.

PDL solicită Guvernului să le ceară scuze în mod public societăţilor comerciale.

"Consider că Guvernul USL a greşit foarte tare când a trimis scrisori la toate firmele indiferent că sunt de bună credinţă şi şi-au plătit taxele. De aceea cred că Guvernul trebuie să îşi ceară scuze acestor societăţi cormeciale care sunt plătitoare de taxe şi impozite", spune senatorul PDL Alin Tişe.

Conducerea Direcţiei Finanţelor Publice Cluj susţine că scrisorile nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare pentru firmele româneşti.

"Este o scrisoare care s-a transmis firmelor din România prin care li se readuce în atenţie obligarea de declarare de plată şi de existenţa posibilitîţii în perioadele următoare a unor inspecţii fiscale numai în situaţiile în care în urma unor analize de risc se justifică astfel de inspecţii. Nu este nici măcar o atenţionare, nici o presiune asupra societăţilor", spune şeful Direcţiei de Finanţe Cluj, Mihai Costin.

Este pentru prima dată când toate firmele primesc astfel de scrisori din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.


Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza