PDL-iştii au ieşit în stradă, nemulţimiţi de bugetul pe 2014 al Guvernului USL FOTO / VIDEO

PDL-iştii au ieşit în stradă, nemulţimiţi de bugetul pe 2014 al Guvernului USL FOTO / VIDEO
Circa 30 de membri PDL Cluj au pichetat Prefectura, fiind nemulţumiţi de bugetul pentru 2014 al Guvernului USL, adoptat în urmă cu două zile de Parlamenetul României. În opinia democrat-liberalilor, bugetul este unul cu destinație electorală, în interesul PSD și al PNL.

La protest au participat: Radu Moisin-noul preşedinte PDL Cluj-Napoca, senatorul Alin Tişe, Daniel Buda- preşedintele PDL Cluj sau consilierii Rareş Rusu şi Alexandru Coroian.

"Bugetul pentru anul 2014, produs de Guvernul Ponta, arată care sunt adevăratele priorități ale PSD și PNL: alimentarea baronilor locali și clientelei politice cu banii luați din buzunarul tuturor românilor prin noi taxe și impozite. Cu alte cuvinte, finanțarea campaniei electorale de anul viitor a PSD și PNL, direct din banii românilor. Guvernul socialist al PSD și PNL a introdus taxe și impozite care vor scoate, în plus, din buzunarul românilor peste 1000 de lei în 2014 - acciza la benzină de 7 eurocenți + TVA pe fiecare litru de benzină, un nou tip de calcul al accizei vechi de la benzină care crește și ea prețul benzinei și taxa pe stâlp pusă firmelor care va crește prețul la electricitate. Aceste taxe vin în paralel cu decizia Guvernului Ponta de a da mână liberă primarilor să crească taxele locale cât vor ei. Toate taxele și impozitele noi introduse de USL în 2014 aduc Guvernului Ponta un plus de 5 miliarde de lei la buget, peste un miliard de euro. Adică câte 50 de euro de la fiecare român, de la cel mai mic la cel mai mare. Ce face Guvernul Ponta cu acești bani? Nu îi duce la sănătate, educație sau drumuri ci îi direcționează către ministerul lui Liviu Dragnea, șeful baronilor PSD, care îi va distribui discreționar, în funcție de interesele politice", se arată într-un comunicat remis presei.

Astfel de acțiuni au loc în întreaga țară, fiind vorba de o decizie a conducerii centrale a partidului.

 

Comenteaza