PDL rămâne pe poziţii: se opune descentralizării propuse de Dragnea VIDEO

PDL rămâne pe poziţii: se opune descentralizării propuse de Dragnea VIDEO
PDL se opune în continuare descentralizării în varianta propusă de vicepremierul Liviu Dragnea. Senatorul Alin Tişe a declarat astăzi că proiectul este "o baronizare a USL", motiv pentru care democrat-liberalii vor să se întâlnească săptămâna viitoare cu Liviu Dragnea, pentru a discuta pe tema Legii Descentralizării.

Senatorul Alin Tişe susţine că pentru legea descentralizării este nevoie de un consens între partide. PDL solicită o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea.

"PDL spune nu acestui proiect de descentralizare care devine un proces de baronizare a României. Cerem ministrului Dragnea o întâlnire de urgență cu toate partidele politice din Parlament și de asemenea propunem un pact național pentru descentralizare așa încât toți româmii să fie repreyentați prin partidul pe care l-au votat la această negociere", a precizat senatorul PDL Alin Tişe.

Liberalii speră ca Liviu Dragnea să ajungă la un consens cu parlamentarii PDL.

"Sper ca domnul Dragnea să-şi facă timp şi să-i convingă de viabilitatea proiectelor pentru că din câte ţin eu minte, în mandatul trecut, e adevărat, descentralizarea era susţinută chiar de Alin Tişe", a menţionat senatorul Marius Nicoară.

Senatorul Alin Tişe a anunţat că PDL cere Guvernului retragerea proiectului şi iniţierea unui un pact naţional pe tema descentralizării.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Florin DAN

Comenteaza