Pedeliştii îşi fac planuri cu liberalii

Pedeliştii îşi fac planuri cu liberalii
O fuziune a PDL cu PNL i-ar da lui Băsescu lovitura de graţie, consideră europarlamentarul Norica Nicolai. Ea l-a criticat pe Boc că a lipsit de la mitingul de la Cluj.

Declaraţia preşedintelui PDL, Vasile Blaga, privind intenţia unei fuziuni cu PNL a fost salutată de europarlamentarul liberal Norica Nicolai. Aceasta apreciază că preşedintele Traian Băsescu ar primi cea mai grea lovitură din partea lui Blaga dacă aceste două partide şi-ar uni forţele.

Nicolai a ţinut să precizeze că mai degrabă mizează pe absorbţia PDL de către PNL, nicidecum pe o fuziune. Primarul Clujului, Emil Boc, a fost aspru criticat de Nicolai pentru că a lipsit de la mitingul PDL. Un ardelean adevărat precum Boc nu ar trebui să uite niciodată că a devenit ceea ce este datorită partidului care l-a consacrat, a subliniat Nicolai. Prezentă în cadrul organizaţiei PNL Floreşti, în care s-a înscris recent, Nicolai a mărturisit că a avut o scurtă întâlnire cu liderul PDL, Vasile Blaga. Acesta s-a aflat la Cluj pentru a participa la mitingul organizat de partid. „Întâmplarea face că eu şi Vasile Blaga am stat în acelaşi hotel. Ne-am întâlnit în hol şi am schimbat câteva vorbe. L-am întrebat dacă primarul participă la miting şi mi-a spus, destul de dezamăgit, că Boc a plecat la Bucureşti să participe la un eveniment al Mişcării Populare", a comentat Norica Nicolai.

Ea a adăugat că Boc n-ar trebui să uite de unde a plecat. „E jenant pentru Emil Boc, ca om dar şi ca ardelean, că a uitat care este partidul care l-a ajutat. Nici eu, nici el n-am fi fost ceea ce suntem astăzi dacă nu am fi avut în spate partidele care ne-au consacrat. Exemplul lui dar şi a altora ca el îmi demonstrează că în România, din păcare, nu avem încă o clasă politică", a spus Nicolai. Nici Călin Popescu-Tăriceanu nu a scăpat de acuzele europarlamentarului. Nicolai a povesit că, după ce Tăriceanu s-a lăsat sedus de avantajele oferite de Victor Ponta, a încercat să tragă după el şi alţi lideri de partid din ţară, primari sau şefi de instituţii deconcentrate. „Tăriceanu a încercat să-i momească pe oamenii noştri cu promisiuni financiare. Sigur că şefilor de deconcentrate le-a promis că vor putea rămâne cu funcţiile, dacă vor merge cu el la PSD", a explicat Nicolai.

Totuşi, majoritatea primarilor liberali sau preşedinţi de consilii judeţene nu stau cu mâna întinsă la guvern pentru că au în derulare proiecte pe fonduri europene, astfel că nu se văd constrânşi să cedeze promisiunilor lui Tăriceanu, a adăugat europarlamentarul. În cazul liderilor de deconcentrate e mai dificil. Chiar dacă unii dintre directori au fost puşi pe criterii de profesionalism, se ştie că la fiecare ciclu electoral, ei sunt schimbaţi tot pe criterii politice. Se prea poate, astfel, ca PNL să piardă, după europarlamentare, o bună parte dintre oamenii pe care i-a trimis în funcţii „călduţe", dacă aceştia vor accepta să lucreze pentru interesele PSD. Pe viitor, Nicolai nu exclude o alianţă a PNL cu PDL. De altfel, primul care a declarat că îşi doreşte această fuziune a fost Blaga. Nicolai l-a felicitat, susţinând că în modul acesta i-ar putea da o cruntă lovitură lui Băsescu. Pe de altă parte, a apreciat că PNL ar putea, cel mai probabil, să absoarbă PDL, nicidecum să fuzioneze.

Comenteaza