Pedofilul din lift | USR cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan

Pedofilul din lift | USR cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan
USR cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care a gestionat căutările privind autorul agresiunii sexuale comise pe 5 ianuarie asupra a doi minori, în cartierul bucureştean Drumul Taberei, potrivit unui comunicat al USR.

"USR cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care a gestionat căutările pedofilului din Drumul Taberei. Autorităţile au avut nevoie de trei zile să-l găsească pe agresorul care s-a dovedit a fi un poliţist încadrat la Brigada Rutieră din anul 2010.

Asistăm la o nouă dovadă de incompetenţă a Ministrului de Interne, lucru care impune schimbare la nivelul conducerii. Carmen Dan trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru oamenii din subordinea sa şi pentru problemele din sistem. Poliţistul implicat în acest caz este recidivist, el se mai face vinovat de o altă infracţiune pe care a recunoscut-o în 2015", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în aceste condiţii se pune la îndoială atât mobilizarea care a avut loc pentru prinderea lui, cât şi modul în care se desfăşoară testele psihologice în rândul angajaţilor MAI.

"Este inadmisibil ca un poliţist, care în mod normal ar trebui să fie cel care apără cetăţenii, să fie de fapt un agresor. Fapta este şi mai periculoasă, dacă ne uităm că victimele sunt doi minori. Pentru a reda încrederea oamenilor în Poliţia Română este necesar ca MAI să iasă cu precizări clare în care să explice de ce a durat atât de mult prinderea lui şi apoi să avem demisia conducerii pentru erorile repetate din ultimul an, de când Carmen Dan este în fruntea ministerului", a precizat preşedintele USR, Dan Barna.

Conform comunicatului USR, acest caz, în care agresorul a fost prins cu ajutorul imaginilor camerelor de supraveghere, arată încă o dată pericolul pentru societate din spatele proiectului de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pe care deputatul PSD Cătălin Rădulescu şi alţi colegi din PSD l-au depus la finalul anului trecut.

"Astfel, modificarea art. 97 şi art. 139 va face imposibilă folosirea în procesul penal a înregistrărilor camerelor de supraveghere amplasate în zona comiterii faptelor grave, precum cele de agresiune sexuală, viol sau crimă. Dacă ele ar fi fost în vigoare, pedofilul din Drumul Taberei ar fi rămas în libertate", mai relevă sursa citată.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut şefului Poliţiei Române să spună, până miercuri, cât de serioase şi de riguroase au fost testările psihologice în cazul poliţistului de la Brigada Rutieră bănuit de pedofilie, ce calificative profesionale a primit acesta în ultimii ani şi cum a fost posibil ca din 1990 să nu fie observat comportamentul lui. Anunţul a fost făcut luni de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Comenteaza