Pentagonul a anunţat primele atacuri ale SUA de la investirea lui Trump

Pentagonul a anunţat primele atacuri ale SUA de la investirea lui Trump
Departamentul Apărării SUA a confirmat luni că SUA au realizat, între 20-22 ianuarie, mai multe atacuri cu dronă îndreptate împotriva terorismului jihadist.

Atacurile au inclus câteva operațiuni în Yemen soldate cu moartea a cinci membri ai organizației Al Qaida, transmite EFE.

Se pare însă că aceste operaţiuni nu au necesitat aprobarea expresă a noului președinte american și nici a noului șef al Pentagonului, James Mattis, confirmat în funcție vinerea trecută, relatează Agerpres.

Totodată, misiunea împotriva grupării teroriste Statul Islamic din Siria și Irak a efectuat 42 de bombardamente asupra pozițiilor organizației jihadiste. Majoritatea acestor raiduri, 34, au fost efectuate în Siria, îndeosebi asupra fiefului SI din Raqqa, unde au fost atacate convoaie, armament greu, tuneluri și poziții strategice. În Irak, coaliția internațională condusă de SUA a realizat opt atacuri cu bombardiere, avioane de vânătoare și drone, majoritatea la Mosul, al doilea oraș ca importanță din Irak.

Deocamdată, forțele armate americane păstrează strategia și ritmul impuse de fostul președinte democrat Barack Obama pentru a-i elimina pe jihadiștii din Statul Islamic, grupare pe care Trump a promis s-o șteargă de pe fața pământului cât mai repede cu putință, însă fără a prezenta un plan clar în acest sens, comentează EFE.

 

Comenteaza