Peter Eckstein Kovacs, reacție la propunerea Danei Gârbovan la Justiție: "Sper să nu treacă de Președinte"

Peter Eckstein Kovacs, reacție la propunerea Danei Gârbovan la Justiție: "Sper să nu treacă de Președinte"
Eckstein Kovacs Peter | Foto: Andreea Alexandru, Mediafax Foto

Avocatul Peter Eckstein Kovacs a reacționat la propunerea PSD de a o numi pe Dana Gârbovan ministru al Justiției, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Și-a dat arama pe față. Feblețea UDMR, candidata propusă de PSD la functia de ministrul Justiției. Sper să nu treacă de Președinte", a scris Peter Eckstein Kovacs pe pagina sa de Facebook.

Reacția vine în contextul în care vineri, 23 august, CEx al PSD a stabilit ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei în timp ce Ana Birchall a fost propusă vicepremier pentru parteneriate, au spus surse din PSD pentru MEDIAFAX.

PSD a propus ca Ana Birchall, în prezent ministru al Justiţiei, să fie vicepremier pentru parteneriate strategice. În locul acesteia, social-democraţii au decis să o nominalizeze pe Dana Gârbovan (Cluj), preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR).

Amintim că Peter Eckstein Kovacs a fost propunerea opoziției pentru funcția de Avocat al Poporului, însă plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului, propusă pentru funcţie de către ALDE. Numirea acesteia a fost aprobată cu 209 de voturi „pentru” în plenul reunit, de miercuri, al Parlamentului, transmite Mediafax.

Comenteaza