Pică Guvernul Cîțu? Moțiune de cenzură depusă de PSD

Pică Guvernul Cîțu? Moțiune de cenzură depusă de PSD
| Foto: digi24.ro

Social-democrații au depus, miercuri, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, care va fi votată săptămâna viitoare.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a spus că Guvernul este „un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti”.

„PNRR este un dezastru, au fost îngheţate pensiile, au fost îngheţate salariile, au fost îngheţate alocaţiile, iar pe partea cealaltă, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela lor politică. Românii în aceste luni au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîţu o duc mai bine”, a afirmat Grindeanu, potrivit Mediafax.

Prim-vicepreşedintele PSD speră ca şi parlamentari ai actualei coaliţii de guvernare să voteze moţiunea de cenzură. „Eu aş face un apel la ei să facă ceea ce e corect pentru România şi anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant şi care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă, că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă”, a spus Grindeanu.

Moţiunea va fi votată săptămâna viitoare. Întrebat dacă s-au purtat negocieri cu Ludovic Orban sau alţi parlamentari să voteze moţiunea, Grindeanu a răspuns că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut negocieri: „din câte ştiu, colegii de la AUR vota această moţiune, probabil vor fi colegi parlamentari şi din grupul minorităţilor care vor vota această moţiune. În ceea ce priveşte parlamentarii din arcul guvernamental nu vreau să intru în amănunte”.

Întrebat, de asemenea, dacă absenţa lui Ciolacu la depunerea moţiunii se poate interpreta că Grindeanu ar fi propunerea de prim-ministru PSD, Grindeanu a răspuns că în acest moment există o propunere votată în Consiliul Politic Naţional, aceasta fiind Alexandru Rafila.

loading...
Comenteaza