Plângere penală pe numele lui George Simion, după ce după ce l-a bruscat pe ministrul Energiei în plenul Parlamentului

Plângere penală pe numele lui George Simion, după ce după ce l-a bruscat pe ministrul Energiei în plenul Parlamentului
| Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de un gest ameninţător al lui George Simion, liderul AUR.

Simion a mers la tribună în timp ce Virgil Popescu îşi ţinea discursul şi l-a luat de braţ. Acesta a avut şi un schimb de replici dure cu ministrul. În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală. Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care Daniel Suciu a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi a suspendat şedinţa. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că gestul făcut de Simion reprezintă o ameninţare a democraţiei în România. 

"Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru", a declarat Virgil Popescu.

"Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri 'barbare' prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament", a mai spus ministrul Energiei după incidentul de ieri, citat de stiri.tvr.ro.

"Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!", a încheiat Popescu.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a dezaprobat actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului. "Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele liberei exprimări ale unei opinii politice", se subliniază într-o postare a Executivului.

Comenteaza