Video Planurile PRO România, înaintea alegerilor. Lăpușan: „Venit minim de criză, redeschiderea școlilor, sprijin economic pentru firmele mici și mijlocii”

Planurile PRO România, înaintea alegerilor. Lăpușan: „Venit minim de criză, redeschiderea școlilor, sprijin economic pentru firmele mici și mijlocii”

Liderul PRO România Cluj a prezentat planurile pe care și le asumă partidul înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Candidatul nr.1 al PRO România Cluj la Camera Deputaților a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre proiectele partidului pentru alegerile parlamentare.

„Principalele 5 proiecte pe care PRO România și le asumă sunt: Prima dată trebuie să asigurăm populația că, din punct de vedere social putem trece peste această perioadă, asta înseamnă să facem și noi ce fac alții, italienii sau spaniolii. Este vorba de venitul minim de criză, fiind principala noastră preocupare. Banii se dau de la buget, se găsesc soluții, inclusiv bani europeni pot fi. S-a dovedit în alte țări că acest venit minim de criză este funcțional.

De asemenea, sprijinul economic pentru firmele mici și mijlocii, pot fi facilități fiscale și altele, dar este clar că firmele și populația trebuie ajutate să treacă peste această perioadă. Redeschiderea școlilor din punctul nostru de vedere este o prioritate și trebuie să găsim soluții, copiii nu mai au răbdare, ei au nevoie să se dezvolte normal”, a declarat la ZIUA LIVE Remus Lăpușan.

Liderul PRO România Cluj a mai vorbit și despre testarea în masă, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

„Discuția cu vaccinul anti-COVID este de termen mediu și lung, iar noi până atunci trebuie să facem testare în masă, nu carantinare. Sunt zone unde au fost foarte multe cazuri, acolo se poate testa, iar cei cu probleme se izolează, astfel ceilalți își vor putea continua activitatea.

Totodată, un alt punct important pentru noi este legat de legea 223/2015 legată de militari (Dreptul la pensii și asigurări sociale pentru militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare este garantat de stat – n.red.), aceștia trebuie să aibă predictibilitate în zona în care activează și trebuie să respectăm haina militară”, a precizat fostul lider al PSD Cluj.

Remus Lăpușan a explicat ce înseamnă această lege, care „a fost modificată de trei ori în cinci ani de zile și sunt foarte multe lucruri pe care acești militari le-ar putea avea. Noi vrem ca această lege să opereze cum a fost gândită la început, când Victor Ponta era premier. Deci, militarilor li s-au luat foarte multe drepturi și noi vrem ca acele drepturi să li se redea.”

Comenteaza