Plata defalcată a TVA se va aplica de la 1 ianuarie pentru rău-platnici şi pentru societăţile aflate în insolvenţă

Plata defalcată a TVA se va aplica de la 1 ianuarie pentru rău-platnici şi pentru societăţile aflate în insolvenţă
Călin Popescu-Tăriceanu: Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că plata defalcată a TVA se va aplica de la 1 ianuarie pentru rău-platnici şi pentru societăţile aflate în insolvenţă, pentru ceilalţi agenţi economici TVA split fiind opţional

Liderul ALDE a mai anunţat, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că Legea pensiilor va fi amânată pentru anul viitor, precizând că această decizie s-a luat "cu grijă".

Întrebat cum s-a ajuns în cadrul coaliţiei de guvernare, la decizia privind amânarea legii pensiilor, Tăriceanu a răspuns: „Cu grijă".

„Am să vă spun ceea ce ştiu de la Ministerul Muncii. Legea este extrem de complicată, de stufoasă, şi măsurile care trebuiesc avute în vedere sunt de o amplitudine fără precedent. Adică sunt milioane de dosare care trebuiesc analizate pentru a evalua impactul acestei legi", a susţinut el.

Întrebat dacă s-a mai analizat posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opţional, liderul ALDE a spus: "Am avut această discuţie astăzi, şi o să avem un punct de vedere din partea ASF-ului pe acest subiect şi, sigur că, în funcţie de punctul de vedere exprimat de ASF, vom lua o decizie."

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că plata defalcată a TVA se va aplica de la 1 ianuarie pentru rău-platnici şi pentru societăţile aflate în insolvenţă, pentru ceilalţi agenţi economici TVA split fiind opţional.

„TVA split se va aplica de la 1 ianuarie pentru cei care sunt rău-platnici şi pentru societăţile care sunt în insolvenţă. Restul, numai cei care doresc să opteze voluntar", a spus Tăriceanu, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

El a mai precizat că TVA split nu urmăreşte să inducă o dificultate pentru operatorii economici. „Ceea ce ne interesează pe noi este să eliminăm evaziunea fiscală în domeniul TVA-ului şi, de aceea, cei care au un istoric de rău-platnici şi la data de 31 decembrie vom constata că fie obligaţiile de plată a TVA-ului, fie celelalte obligaţii către bugetul de stat nu sunt achitate, vor trece la TVA Split. Şi dacă îşi corectează comportamentul, atunci pot să iasă de sub incidenţa acestei măsuri", a susţinut Tăriceanu.

 

Etichete
Comenteaza