PMP Cluj îşi pune în frunte un preşedinte de import

PMP Cluj îşi pune în frunte un preşedinte de import

Popularii clujeni n-au reuşit să găsească printre ei unul care să-i conducă. Ei şi-au ales drept preşedinte pe senatorul de Sălaj Cristian Lungu numit acum mai bine de un an lider interimar de la centru.

„În foarte multe organizaţii am trimis parlamentari să preia organizaţia. Nu ca să rămână acolo, ci ca să organizeze alegerile”, spunea preşedintele PMP Traian Băsescu în februarie 2017, în momentul în care anunţa înlocuirea şefilor organizaţiilor care, la ultimele alegeri parlamentare, n-au atins pragul parlamentar cu parlamentari din alte judeţe. A fost şi cazul organizaţiei clujene, unde, în locul lui Rareş Rusu a fost pus, interimar, la conducere senatorul de Sălaj Cristian Lungu.

Ei bine, acesta a avut nevoie de mai bine de un an pentru a organiza alegeri şi a decis să rămână, adică să se titularizeze pe funcţie, fiind unicul candidat la funcţia de preşedinte al PMP Cluj, semn că oamenii din Cluj ai fostului şef al statului n-au fost în stare să găsească printre ei unul capabil să conducă organizaţia, preferând în continuare un lider de import.

„Datorită rezultatelor electorale slabe a fost nevoie de reorganizarea întregii organizaţii, iar acesta a fost un proces de durată. Am încercat să aducem oameni noi în partid, iar acesta a fost un lucru extrem de greu”, a fost explicaţia oferită de Lungu pentru faptul că a fost nevoie de mai mult de un an de interimat la conducere pentru a organiza alegeri interne.

În fapt la Conferinţa Judeţeană a PMP Cluj, care s-a desfăşurat sâmbătă la hotelul Belvedere, nu au avut loc alegeri în sensul cel mai propriu al cuvântului deoarece a alege presupune a-ţi exprima o preferinţă între minim două opţiuni, or la evenimentul PMP Cluj nu a existat concurenţă pentru niciuna dintre funcţiile „scoase la concurs”.

Această situaţie a fost pusă de Lungu pe seama efectivului redus al rezervei de cadre a organizaţiei. „Fiind vorba de un partid cu rezultate slabe la Cluj, nu avem resurse pentru a avea mai mulţi candidaţi pe fiecare funcţie. Nu suntem un partid ca PNL, unde sunt convins că pot exista câte 500 de candidaţi la alegerile judeţene”, a spus Lungu, confirmând penuria de personal care a dus la imposibilitatea găsirii unui lider clujean pentru organizaţie. Potrivit acestuia, în acest moment, organizaţia clujeană a PMP numără aproximativ 1050 de membri, dintre care 250 în Cluj-Napoca.

Comenteaza