Foto PMP Turda îi cere demisia primarului Cristian Matei: „Șapte proiecte importante sunt cu termenele de finalizare depășite”

PMP Turda îi cere demisia primarului Cristian Matei: „Șapte proiecte importante sunt cu termenele de finalizare depășite”
| Foto: Facebook.com/MateiCristianOctavian

Cristian Matei, edilul din Turda, este acuzat că nu poate face față implementării unor proiecte europene făcute de angajații Primăriei.

Pe lângă demisie, reprezentanții Partidului Mișcarea Populară Turda îi cer lui Matei să spună public cum s-a ajuns în situația în care aceste proiecte să nu fie finalizate, afirmând că în oraș este haos și debandadă.

Primarul Matei Cristian a căzut examenul prin care să-și demonstreze capacitățile manageriale în implementarea proiectelor europene, făcute de angajații Primăriei Turda cu multă trudă (și asimilate de el, în stilul ”tovarășei” Elena Ceaușescu).

Șapte proiecte importante sunt cu termenele de finalizare depășite, iar acest lucru se vede și cu ochiul liber în toată Turda: haos, debandadă, lucrări de mântuială cu firme de casă, străzi săpate și abandonate. Dacă era managerul unei societăți, deja era demis.

Fiind primar, cetățenii îl pot demite doar în urma unui referendum, care să fie inițiat de vreo 12.000 de turdeni (semnatari) și la care să participe, ulterior la urne, minim 30% dintre persoanele cu drept de vot (vrei 15.000 de votanți), care să voteze cu o majoritate simplă (peste 50%) demiterea managerului incapabil/primarului.

Până atunci, primarul Matei Cristian are obligația să spună public de ce s-a ajuns în această situație și dacă nu cumva municipiul Turda are de plătit pentru incapacitatea sa, fiind vorba de bani europeni și de rigurozitate în implementarea proiectelor europene. Cine plătește ”oalele sparte”? Tot omul de rând, turdeanul pe umerii căruia ați majorat taxele și impozitele, din cauza incompetenței primarului?

Dacă mai are un pic de onoare, primarul ne va anunța luni la ședință că își cere iertare turdenilor și că își dă demisia, pentru a lăsa locul unuia capabil, care poate face față implementării unor proiecte făcute de angajații Primăriei. Ce ziceți, va anunța asta?

Proiecte care nu au fost realizate la timp (termen de finalizare: 31.12.2021):

1. Extindere și reamenajare Parc zoologic și de agrement Turda - 9.327.068 lei
2. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de est a orașului Turda - 45.133.721 lei
3. Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al orașului Turda, construire autobază și amenajare Park&Ride - 43.645.890 lei
4. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de vest a orașului Turda - 40.417.364 lei
5. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de centru a orașului Turda - 35.770.594 lei
6. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a orașului Turda - 25.110.603 lei
7. Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda - 18.141.829 lei”, a transmis PMP Turda.

Comenteaza