PNL, atac la Constituție

PNL, atac la Constituție
Liberalii inițiază în această săptămână demersuri care vizează revizuirea legii fundamentale referitor la interzicerea traseismului parlamentarilor și imunitatea politicienilor.

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, că o comisie de modificare a Constituției ar fi "absolut firească" și a anunțat că liberalii inițiază în această săptămână demersuri care vizează revizuirea legii fundamentale referitor la interzicerea traseismului parlamentarilor și imunitatea politicienilor.

"Vom iniția demersuri (din această săptămână - n.r.) de conștientizare a opiniei publice astfel încât să se poată constitui o inițiativă cetățenească pentru revizuirea Constituției pe cel puțin pe două aspecte esențiale: cel privind interzicerea traseismului parlamentarilor și cel privind imunitatea oamenilor politici. (...) Am luat decizia să inițiem dezbateri, consultări la nivelul organizațiilor județene, să discutăm cu câți mai mulți oameni astfel încât să vedem dacă există susținere pentru o astfel de temă", a spus Turcan, după Biroul Executiv al PNL.

Ea a susținut că o comisie de modificare a Constituției ar fi "absolut firească".

"Parlamentul este asfixiat de comisii speciale. Avem patru comisii care reglează conturi interne în PSD, o comisie de Centenar care, din nefericire, este blocată de către conducerea Camerei Deputaților și a Senatului și o comisie care s-a constituit într-o sinecură pentru o persoană din PSD. O comisie de modificare a Constituției ar fi absolut firească. În această comisie PNL intenționează să aibă în spate feedback-ul cetățenilor, să vedem dacă își doresc ca parlamentarii să nu mai poată trece de la un partid la altul fără să-și piardă mandatul și dacă Parlamentul trebuie să ofere scut pentru politicieni suspectați de corupție în derularea anchetelor penale", a afirmat Raluca Turcan.

Ea a precizat că în cazul imunității pentru oamenii politici este vorba despre "toți cei care sunt trecuți în Constituția României".

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, liberalii vor strânge concomitent cu dezbaterile și semnăturile pentru modificarea Constituției.

 

Comenteaza