PNL Cluj, "achiziţie" de la PSD. Liberalii au înrolat un deputat de la Turda

PNL Cluj, "achiziţie" de la PSD. Liberalii au înrolat un deputat de la Turda

Deputatul Cristina Burciu şi-a anunţat trecerea de la PSD la PNL şi afilierea la grupul parlamentar liberal. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Deputatul PSD a trecut miercuri la grupul parlamentar al PNL, după ce la sfârşitul lunii octombrie anunţase că va vota învestirea guvernului Orban pe motiv că România trebuie să intre într-o zonă de stabilitate, potrivit Mediafax.

„Subsemnata Burciu Cristina, prin prezenta că aduc la cunoştiinţă faptul că, începând cu 4 decembrie 2019, îmi încetez activitatea în calitate de deputat al grupului parlamentar al PSD şi voi activa în grupul parlamentar al PNL”, se arată în informarea trimisă conducerii Camerei Deputaţilor de Cristina Burciu.

Preşedintele PSD Cluj, Liviu Alexa, a reacţionat la anunţul făcut de Burciu, spunând că aceasta a înşelat încrederea şi votul clujenilor, cu ajutorul cărora a ajuns în Parlamentul României.

"Sunt în acest moment la discuții cu o parte importantă din primarii PSD ai județului și am un singur mesaj pentru doamna Burciu: să vă fie rușine pentru voturile pe care le-ați înșelat prin această trădare, fiindcă în parlament nu ați ajuns decât cu ajutorul PSD și cu ajutorul celor care au muncit pentru aceste voturi", a declarat Liviu Alexa, pentru Ziar de Cluj.

Cristina Burciu a anunţat la sfârşitul lunii octombrie că va vota guvernul Orban, pe motiv că România trebuie să intre într-o zonă de stabilitate. În urma votului, deputata a fost exclusă din partid, în Comitetul Executiv al PSD.

„Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acţiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetăţeni, şi nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se menţină la un nivel rezonabil şi cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un guvern în funcţie", a scris Burciu, pe Facebook.

„Am decis să susţin învestirea în funcţie a guvernului propus de Ludovic Orban pentru că România nu îşi poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situaţia fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou guvern", a mai anunţat aceasta.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza