PNL îi scrie premierului: PSD a furat 10 miliarde lei de la primării şi Consilii judeţene. Clujul, păgubit cu 28 milioane de euro

PNL îi scrie premierului: PSD a furat 10 miliarde lei de la primării şi Consilii judeţene. Clujul, păgubit cu 28 milioane de euro

Partidul Naţional Liberal a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă pentru a protesta faţă de faptul că ''Guvernul PSD a furat 10 miliarde de lei de la primării şi de la Consilii judeţene'', a anunţat marţi deputatul liberal Florin Roman.

"PNL a transmis astăzi o scrisoare premierului Dăncilă, pentru că acest Guvern iresponsabil continuă războiul şi cu autorităţile locale, cu primarii şi preşedinţii de Consilii judeţene. Prin aşa-zisa revoluţie fiscală, Guvernul PSD a furat 10 miliarde de lei de la primării şi de la Consilii judeţene. La întâlnirea cu asociaţiile primarilor de municipii oraşe şi comune, liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici şi acest prim ministru din umbră sau care stă la vedere doamna Viorica Dăncilă au promis foarte clar că niciun buget al autorităţilor locale nu va fi mai mic în 2018 decât cel din 2017", a declarat Roman la Palatul Parlamentului.

El a susţinut, în sprijinul afirmaţiilor sale, că Alba Iulia a pierdut 10 milioane de euro, Cluj Napoca - 28 milioane de euro, Oradea - 9 milioane euro, Arad - 10 milioane de euro, Constanţa - 16 milioane de euro, Iaşi - 15 milioane de euro.

"Prin revoluţia fiscală aceşti bani au fost luaţi de la bugetele locale şi transferaţi la bugetul de stat, cu promisiunea că la rectificare niciun buget al unei localităţi din România nu va mai fi mai mic decât în 2017. În realitate, PSD a minţit din nou, aceşti bani nu există. Şi dovada este că PSD şi Teodorovici trimit primarii şi preşedinţii de CJ la Trezorerie să se împrumute cu dobândă. Asta este soluţia PSD după ce a furat aceşti bani", a mai afirmat Florin Roman.

Deputatul PNL a mai susţinut că "PSD a început reorganizarea administrativ teritorială prin desfiinţarea de comune, de localităţi prin neasigurarea surselor financiare pentru asistenţa persoanelor cu handicap asistenţa socială plata personalul neclerical". 

Etichete
Comenteaza