News alert PNL îl atacă pe Cioloş acasă la Cluj: Avea agendă dublă, lucra cu PSD!

PNL îl atacă pe Cioloş acasă la Cluj: Avea agendă dublă, lucra cu PSD!

Președintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a declarat duminică, la Cluj-Napoca, că și-ar fi dorit ca Dacian Cioloș să vină în PNL, partidul care l-a susținut în mandatul său de prim-ministru "tehnocrat".

Liderul PNL Cluj a afirmat că şi-ar fi dorit ca Dacian Cioloş să fie ''alături de partea bună a lucrurilor'' și să spună, în declaraţiile publice făcute, că îl susţine pe Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al României. De asemnea, Daniel Buda a subliniat că orice divizare a dreptei poate crea dificultăţi în ceea ce înseamnă câştigarea unui nou mandat de președinte de către Klaus Iohannis.

”Mi-aş fi dorit ca Dacian Cioloş, exponentul unei noi generaţii de politicieni, să fie alături de partea bună a lucrurilor, ştiind că orice divizare a dreptei poate crea dificultăţi în ceea ce înseamnă câştigarea Preşedinţiei. Klaus Iohannis va fi preşedintele României cu sau fără Dacian Cioloş, pentru că are în spate PNL. Nu pot să nu fiu supărat şi mâhnit de atitudinea lui Dacian Cioloş”, a mai spus eurodeputatul PNL.

Daniel Buda l-a acuzat pe Dacian Cioloş că a avut o agendă dublă în perioada cât a fost premier al României, în condiţiile în care a menţinut oameni ai PSD în funcţii guvernamentale cheie, deşi liberalii i-au oferit toate funcţiile, mai puţin pe cea de preşedinte.

”Fiecare în viaţa asta cum îşi aşterne aşa doarme. Mi-aş fi dorit mult ca Dacian Cioloş să fi fost membru al PNL, i s-au oferit toate funcţiile mai puţin cea de preşedinte. A avut posibilitatea de a veni în interiorul PNL, partid care i-a dat toate funcţiile numite pe care le-a avut, că nu a avut niciuna câştigată în urma unui scrutin electoral - secretar de stat în Ministerul Agricuturii, ministru al Agriculturii, comisar european. PNL l-a susţinut şi pentru funcţia de premier, aflând azi că avea o agendă dublă, că se bucura de susţinerea PSD, oferindu-le facilităţi în structurile guvernamentale, vom vorbi cum au fost menţinuţi oameni ai PSD de domnul Cioloş în funcţii guvernamentale cheie de decizie. (...) Dacă azi vine şi spune că are experienţă la nivel european şi candidează la europarlamentare să nu uite că aceasta i-a dat-o PNL, nu altcineva”, a spus Buda.

Dacian Cioloș a anunţat că va candida la alegerile europarlamentare

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a decis să candideze la alegerile europarlamentare, precizând că proiectul său este în România, pentru că altfel nu ar fi înfiinţat o formaţiune politică în ţară.

”Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuție care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: „Îți dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?“. Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD și „analiștii“ lor în simbrie vor începe să ne atace - pe mine și pe colegii mei - cu vorbele și manipulările lor otrăvite. Până în momentul în care mi-am dat seama că greșeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat țara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este și nu poate fi agenda noastră”, a scris Dacian Cioloș pe contul său de Facebook.

Cioloș mai spune și că "trebuie să începem să ieșim din ceața toxică pe care unii vor să o aștearnă peste țară”.

”Cred că fiecare dintre noi are această responsabilitate pentru sine, pentru familia sa, pentru prietenii şi vecinii săi. Fiecare dintre noi are datoria de a se trezi din coşmarul acesta şi de a se implica fără teamă. Dezinteresul sau retragerea din faţa acestor politicieni nocivi nu este o soluţie. Pentru mine, alegerea de a candida la europarlamentare este un astfel de pas. După ce am înţeles că nu contează ce vor spune, că indiferent ce voi face oricum vor zice nişte enormităţi şi minciuni, am stat şi am cugetat la ce ar fi mai bine. România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenţi, care să lupte pentru binele tuturor românilor – atât al celor rămaşi acasă, cât şi al celor din diaspora. Ca să facem ţara noastră bine, e nevoie să punem la bătaie toată priceperea şi toată energia noastră, pe toate fronturile. A fi europarlamentar nu înseamnă a-ţi părăsi ţara. Din contră! Iar planul meu e să începem să reconstruim România. Am de gând să muncesc pentru ţara mea şi voi face asta şi acasă, şi în Parlamentul European”, a adăugat Dacian Cioloș.

De asemenea, fostul premier a ţinut să precizeze că proiectul său este în România, pentru că altfel nu ar fi înfiinţat o formaţiune politică.

"Aș vrea să fie foarte clar: proiectul meu este în România. Altfel, nu ar fi fost nevoie să inițiez un proiect politic aici si as fi fost de mult la Bruxelles sau in alta parte. Am inițiat PLUS pentru a lucra în România și pentru România. Iar candidatura la Parlamentul European se înscrie perfect în această logică".

Comenteaza