PNL: Iohannis - candidatul partidului la prezidențiale, Orban - premier

PNL: Iohannis - candidatul partidului la prezidențiale, Orban - premier

Pe ordinea de zi a reuniunii conducerii PNL ce a avut loc loc duminică la Palatul Parlamentului au apărut doua puncte noi, după ce prim-vicele liberal Iulian Dumitrescu a propus ca Ludovic Orban să fie propunerea liberalilor pentru funcția de premier, iar Orban a propus validarea lui Klaus Iohannis drept candidat al PNL la viitoarele alegeri prezidențiale. 

"Permiteți-mi să propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfințire a unei decizii care a fost luată și la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere statutar, dar și politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Președinția României din partea PNL se decide în Consiliul Național. După cum vedeți, de o bună perioadă de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanță între PNL și președintele Klaus Iohannis. (...) Vă propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, și anume validarea candidaturii la funcția de președinte al României a domnului Klaus Iohannis, susținerea președintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat", a afirmat Orban.

Ulterior acestor propuneri, s-a anunțat și candidatura lui Viorel Catarama pentru desemnarea ca premier.

Din cele 817 voturi exprimate la reuniune, 793 s-au îndreptat spre susţinerea lui Klaus Iohannis dacă va candida pentru un nou mandat prezidenţial.

Din cele 821 de voturi exprimate pentru susţinerea prezumtivului premier al PNL, Ludovic Orban a primit 685 şi Viorel Cataramă a primit 113 voturi.

Ludovic Orban a declarat că PNL îşi doreşte un guvern "suplu, european, cu 14-15 ministere" şi că "toţi cei angajaţi de PSD fără concurs" trebuie "daţi afară" din administraţia centrală.

Consiliul Național al PNL și Biroul Politic Național al partidului s-au întrunit duminică, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi inițiala figurând doar puncte precum stabilirea unor criterii de evaluare a filialelor teritoriale ale liberalilor sau obiectivele PNL pentru 2018.

La Consiliul Național al PNL au participat 785 de delegați din 1.000 de delegați convocați, scrie hotnews.ro.

Comenteaza