PNL nu renunţă la moţiunea de cenzură

PNL nu renunţă la moţiunea de cenzură
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat duminică, în contextul abrogării OUG 13, că ''emoţia socială'' poate fi temperată doar dacă se dau garanţii că astfel de abateri nu se vor repeta, afirmând că PNL susţine moţiunea de cenzură şi căderea Guvernului.

''Este o situaţie de emoţie socială şi ea trebuie tratată democratic şi cu raţiune. Faptul că Guvernul a abrogat ordonanţa înseamna că a recunoscut că a greşit. Acest lucru este foarte clar. Însă, mutarea atenţiei de la Guvern la Parlament, unde PSD-ALDE au majoritate, nu rezolvă problema de fond'', a spus Raluca Turcan.

Ea a susţinut că ''emoţia'' din stradă poate fi temperată doar dacă Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu dau garanţii că au înţeles mesajul străzii.

''Pentru ca această emoţie să fie temperată, este nevoie de garanţii din partea domnilor Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu, că au înţeles mesajul străzii, că nu vor adopta măsuri pentru salvarea protejaţilor politici şi că nu vor întreprinde măsuri care să slăbească actţunea Justiţiei. Oamenii aşteaptă garanţii ca astfel de derapaje (...) nu se vor mai repeta'', a subliniat Turcan.

Ea a explicat că, în faţa aroganţei coalitiei PSD-ALDE, PNL consideră că trebuie folosite mijloace democratice si instituţionale precum: ''moţiune de cenzură şi căderea Guvernului; dezbatere reală în Parlament şi punere în acord a celor două Coduri cu deciziile CCR''.

Liderul interimat al PNL a atras atenţia că partidul ''nu vrea să valorifice politic protestele de stradă''.

''Vrem să avem un comportament onest, transparent şi predictibil, exercitat cu bună-credinţă. PNL este un apărător al drepturilor omului, al respectului faţă de lege, al egalităţii în faţa legii'', a concluzionat Turcan

Ea a mai adăugat că ar fi regretabil ca Guvernul să nu înveţe nimic şi PNL să nu înţeleagă mesajul străzii.

''Între cei care au ieşit în stradă sunt mulţi oameni care în trecut au votat PNL, dar care în ultimii ani s-au îndepărtat de PNL din cauza limbajului dublu şi al standardelor duble aplicate în multe situaţii'', a menţionat Turcan.

Ordonanţa de urgenţă de abrogare a OUG 13/2007 privind modificarea Codurilor penale a fost publicată duminică în Monitorul Oficial.

 

Comenteaza