PNL, partidul votat de cei mai mulţi transilvăneni

PNL, partidul votat de cei mai mulţi transilvăneni
| Foto: sputnik.md

În opțiunile alegătorilor din județele Cluj, Bihor, Alba, Maramureș, Bistrița Năsăud, Sibiu și Sălaj pe rimul loc se află PNL. În județul Satu Mare, UDMR a obținut cele mai multe voturi.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform numărătorii parțiale, la Cluj, pentru Senat și Camera Deputaților rezultatele sunt asemănătoare: PNL are peste 36% din voturi, armat de Alianța USR-PLUS cu aproape 23 de procente, PSD 13%, UDMR aproximativ 10 procente și AUR 6%.

În schimb, în județul Bihor, după PNL se situează PSD și UDMR cu 17% la ambele camere, urmate de Alianța USR-PLUS și AUR. Acest clasament se păstrează și în cazul județului Sălaj.

În Alba și Sibiu, diferența apare la procente: AUR a reușit să adune mai multe voturi: peste 12% în Alba și 8% în Sibiu, iar Partidul Mișcarea Populară are în jur de 4% dintre voturile valabil exprimate.

În Bistrița Năsăud, după PNL și PSD care ocupă primele două poziții, se situează PMP cu 10%, urmat de AUR și Alianța USR-PLUS.

Situația este complet diferită în județul Satu Mare unde UDMR conduce cu aproape 38%. Uniunea este urmată de PNL cu 20%, PSD în jur de 14 procente, USP-PLUS 10% și AUR 5 procente, arată o analiză Radio Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza