PNL se situează pe prima poziție la capitolul intenție de vot a românilor cu 31.5% la alegerile europarlamentare

PNL se situează pe prima poziție la capitolul intenție de vot a românilor cu 31.5% la alegerile europarlamentare

Sondajul de opinie făcut de Biroul de Cercetări Sociale (BCE) vine cu cifre surprinzătoare.

Potrivit cifrelor, Partidul Național Liberal (PNL), la conducerea căruia se află Ludovic Orban, se situează pe prima poziție la capitolul intenție de vot a românilor(31.5%). Primul pe lista PNL la europarlamentare este clujeanul Rareş Bogdan.

Pe a doua poziție se află social-democrații (25.8%), urmați de Alianța 2020 USR-PLUS (11.7%), ALDE (7.9%), PRO România (6.7%), PMP (5.9%) și UDMR (4.6%).

PER și PNȚCD, partidele care au semnat un protocol de colaborare cu social-democrații pentru alegerile europarlamentare, se află la sub 1% în intenția de vot a românilor.

PNL se situează pe prima poziție la capitolul intenție de vot a românilor cu 31.5% la alegerile europarlamentare

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat joi că Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Partidul Ecologist Român (partide tradiţional de dreapta) susţin lista PSD la europarlamentare.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-20 martie 2019 pe un eșantion național de 1144 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României care locuiește în țară (au fost excluse din eșantion persoanele aflate în străinătate, precum și persoanele instituționalizate din mânăstiri, pușcării, spitale, aziluri, etc. – adică peste 25% din totalul alegătorilor).

Eșantionul construit a fost de tip probabilist-aleator, format din 40 de straturi, rezultate din intersecția a 8 zone geografice cu 5 tipuri de localități urbane și
regionale.

Eșantionul a fost alcătuit astfel încât să aibă reprezentativitate națională, cu o eroare statistică de +/-3% la un interval de încredere de 95%. Adică dintr-o sută
de eșantioane identice 95 dintre ele vor da aceleași cifre cu o eroare de +/-3%. Eșantionul reproduce structura socio-demografică a populației nu doar pe județe, regiuni de dezvoltare și tipuri de localități (orașe mari, orașe mijlocii, orașe mici si comune), ci și pe sexe, grupe de vârstă, ocupații și nivel de instrucție școlară.

Sursa: psnews.ro

Comenteaza