PNRR va fi prezentat miercuri în Parlament. Deputat PSD de Cluj: „Nu este cazul de grevă”

PNRR va fi prezentat miercuri în Parlament. Deputat PSD de Cluj: „Nu este cazul de grevă”

Planul Național de Redresare și Reziliență va fi prezentat, miercuri, în Parlament, într-o ședință de plen reunit, a anunțat, marți, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban. 

Partidele parlamentare îşi vor putea prezenta poziţia cu privire la proiect, a mai anunţat Orban. „Birourile Permanente Reunite au hotărât convocarea plenului camerelor reunite pentru miercuri, la ora 13.00. Pe ordinea de zi vor fi doar două puncte: prezentarea Planului Naţional de Rezilienţă şi Recuperare, cu intervenţii din partea grupurilor parlamentare, pe baza reprezentării în Parlament.

La punctul doi - ratificarea tratatului, Euroatomului, o ratificare care este extrem de importantă pentru că ratificarea trebuie făcută în fiecare ţară şi de acest moment depinde când Comisia Europeană poate realiza împrumutul”, a precizat Ludovic Orban.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, amenința, marți, că PSD va intra în grevă parlamentară, dacă Planul Național de Redresare și Reziliență nu va fi prezentat, miercuri, în Parlament. 

ZIUA de CLUJ i-a contactat pe parlamentarii clujeni ai PSD, senatorul Vasile Dâncu și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu, pentru a afla mai multe detalii despre intenția social-democraților de a intra în grevă.

„Mâine (miercuri - n.red.) este anunțat plen comun cu prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență, din câte am fost informați. A fost o modificare adusă programului zilei de miercuri. Avem plen comun de la ora 13:00. Nu s-a discutat în niciun fel despre vreo grevă parlamentară, interpretez că nu este cazul de așa ceva”, ne-a declarat Achimaș-Cadariu.

Senatorul Vasile Dâncu nu a putut fi contactat până la ora transmiterii știrii.

Comenteaza