Politologi din Cluj, citați de Reuters și Euronews / De ce sărbătorirea după încarcerarea lui Dragnea este prematură

Politologi din Cluj, citați de Reuters și Euronews / De ce sărbătorirea după încarcerarea lui Dragnea este prematură

Marile publicaţii europene, precum Reuters sau Euronews, scriu despre condamnarea la închisoare a celui mai puternic om politic român, Liviu Dragnea. În articolele internaționale, sunt citați politologii Universității Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

"România ar trebui să se concentreze mai puţin pe sărbătorirea faptului că Liviu Dragnea a ajuns la închisoare şi mai mult pe reformarea modului în care liderii politici sunt aleşi, spun experţii. Cel mai puternic politician din ţară, în vârstă de 56 de ani, a fost dus la pentinciar luni, după ce Curtea a pronunţat sentinţa sa într-un dosar pe corupţie", scrie Euronews, într-un articol intitulat "De ce sărbătorirea în România a încarcerării lui Liviu Dragnea este prematură".

George Jiglău, lector universitar la Universitatea Babeş-Bolyai, a analizat situaţia în care românii se află, arătând pentru Euronews de ce nu este neapărat momentul potrivit pentru sărbătoare:

“Sunt realist şi poate că merg împotriva curentului de idei şi entuziasm pe care mulţi îl percep, acum că Dragnea a fost trimis la închisoare”, a declarat acesta pentru Euronews. “Dragnea este doar un simptom al unui sistem corupt de recrutare a elitei politice care este adânc rădăcinată în PSD şi în alte partide deopotrivă. Aceasta ar trebui să fie preocuparea principală a celor care vor să schimbe politica în bine, nu aceea de a scăpa de X sau de Y”. (CITIŢI CONTINUAREA AICI!)

Și Sergiu Mişcoiu, profesor universitar la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, a declarat, pentru agenţia britanică de presă Reuters, că, în timp ce partidul aflat la putere a scăzut în preferinețe votanților, PSD are încă susţinerea unui sfert din electorat şi se poate reconstrui.

“Pentru România, transmite un semnal puternic” a relatat acesta. “Arată că sistemul de justiţie şi instituţiile statului încă lucrează, în ciuda presiunilor la care este supus”. (TEXTUL INTEGRAL AICI!)

Comenteaza