Ponta a postat pe blog un bilanţ al primelor 100 de zile de guvernare

Ponta a postat pe blog un bilanţ al primelor 100 de zile de guvernare
Premierul Victor Ponta a postat în această dimineaţă pe blog “un mic raport preliminar numit”, în care spune că actuala guvernare a pus capăt “furtului organizat politic de la Hidroelectrica”, ca şi “reţelei de crimă organizată de la ANAF”.

"S-au împlinit 100 de zile de la preluarea guvernării. Este prematur să fac un raport, îl voi face înainte de alegerile din noiembrie, când voi cere şi votul oamenilor pentru a continua. Dar aş face un mic raport preliminar numit", scrie Victor Ponta pe blog.

El a dat în acest sens două exemple "foarte cunoscute şi clare": Hidroelectrica şi ANAF.

"Aş începe cu ceea ce cred că este cea mai mare realizare a guvernării actuale - oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica. Prin decizia dificilă de a accepta un administrator special am realizat următoarele: am oprit contractele cu băieţii destepţi care au produs doar din 2010, când au fost prelungite de Videanu, peste 1 miliard de euro pagubă (şi economiile în acest loc de jaf pedelist vor continua)", explică Ponta. El a adăugat că actualul guvern a oprit politizarea societăţii şi a pregătit pentru listarea la bursă la valoarea adevarată a acestei companii.

"Aş continua cu reţeaua de crimă organizată de la ANAF (promovată de Gheorghe Falcă şi grupul de la Arad, cu protecţia directă a lui Traian Băsescu). Rezultatul: doar în trimestrul II al anului (după plecarea lui Blejnar) încasările la buget au crescut cu 1,2 miliarde de lei faţă de primul trimestru", mai arată Victor Ponta, adăugând că sumele economisite sunt de "1,2 mld euro de la Hidroelectrica şi 1,2 mld lei de la ANAF!".

Citeşte mai mult pe realitatea.net.

Comenteaza