Ponta a transmis Comisiei de la Veneţia că statul de drept nu a fost ameninţat în ultimele luni

Ponta a transmis Comisiei de la Veneţia că statul de drept nu a fost ameninţat în ultimele luni
Primul-ministru al României, Victor Ponta a susţinut în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, că statul de drept nu a fost pus în pericol în ultimele luni.

Întâlnirea a avut loc la Camera Deputaţilor, iar discuţiile au vizat evoluţiile constituţionale din ultimii ani din România, iar premierul a transmis toate informaţiile necesare formulării unui punct de vedere al Comisiei, se precizează într-o înştiinţare postată pe site-ul oficial al Guvernului României.

„Cu acestă ocazie, a fost susţinut faptul că niciodată, în ultimele luni, statul de drept nu a fost în pericol în România. Primul-Ministru a susţinut, de asemenea, că România trebuie să aibă un rol important în UE şi să fie ferm angajată, prin instituţiile sale, în susţinerea valorilor democratice pe care se bazează proiectul european.", precizează reprezentanţii Guvernului.

Premierul a subliniat că Guvernul doreşte depăşirea crizei politice, însă este necesar ca „toate părţile implicate" să respecte atât deciziile instituţiilor statului, dar să ia în considerare şi voinţa exprimată democratic de români şi care transmite un mesaj important, din punct de vedere politic.

Reprezentanţii Comisiei de la Veneţia efectuează luni şi marţi o vizită în România, cu scopul formulării unei opinii cu privire la constituţionalitatea din România.

 

Comenteaza