Ponta a venit la Cluj ca să facă strategia USL pentru alegerile din Cluj: "vom avea candidatul care are cele mai mari şanse să câştige"

Ponta a venit la Cluj ca să facă strategia USL pentru alegerile din Cluj:
Şeful PSD, Victor Ponta, care este şi copreşedinte al Uniunii Social Liberale, a venit la Cluj ca să traseze strategia pe care USL o va aplica în Cluj "pentru a obţine performanţe electorale", după cum spune preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară. "Sunt optimist moderat în ceea ce se poate face", spune Ponta.


">

"Vom avea candidatul care are şansele cele mai mari să câştige. E o bătălie extrem de grea aici în Capitala Transilvaniei. Sunt optimist moderat în ceea cese poate face. Vom avea alegeri şi într-un colegiu în care fostul deputat a decedat (Colegiul 9, reprezentat de Palfi Zoltan, decedat în urmă cu o lună-n.red.), dar cred că semnalul de unitate între PNL şi PSD de aici de la Cluj se va duce în întreaga Transilvanie", a spus Ponta.

Ponta s-a întâlnit ieri şi cu câteva zeci de ţărani din mai multe comune clujene, la Jucu, "pentru a înţelege care sunt măsurile pe care le putem lua pentru a evita situaţii aşa cum e cea de la Jucu, în viitor", cu referire la închiderea fabricii de telefoane mobile Nokia.

"Vom discuta în toate structurile USL, dar sunt concluzii clare: Codul Muncii, aşa cum a fost adoptat de guvernul Boc, este dur şi nedemocratic, neeuropean", acuză el. „Se presupunea că acest Cod va ajuta investitorii, e un Cod al Muncii făcut pentru multinaţionale, nu pentru români. Din păcate acel Cod al Muncii s-a dovedit doar un instrument prin care firmele pleacă mai repede din România şi pleacă angajaţii fără niciun fel de protecţie", a adăugat preşedintele PSD.

Acesta adaugă că investitorii, fie străini, fie români, ar trebui să fie trataţi egal. "În România ar trebui să-i tratăm pe investitorii români cel puţin la fel de bine cum îi tratăm pe cei străini. Acum avem o lipsă de echilibru, o mentalitate ormânească: dacă e străin îi oferim tot, dacă e român, îi trimitem 100 de controale şi îi facem 100 de dosare, deşi creează tot locuri de muncă", a explicat el.


„Dacă cei de la Nokia şi-ar fi închis pur şi simplu fabrica, aş fi înţeles. Dar când o multinaţională se mută în altă ţară, problema e în România, la modul cum sunt trataţi cei care oferă locuri de muncă", a conchis Ponta.

Comenteaza