Ponta ar înlocui-o pe Dăncilă cu cineva care "vorbește limba română". Pe cine propune la Palatul Victoria fostul premier

Ponta ar înlocui-o pe Dăncilă cu cineva care "vorbește limba română". Pe cine propune la Palatul Victoria fostul premier
| Foto: Diana Cîmpean

Fostul premier a criticat dur guvernul și pe actualul prim-ministru, Viorica Dăncilă, pe care a ironizat-o în timpul conferinţei de presă de la Cluj.

Liderul partidului Pro România, Victor Ponta, prezent marți la Cluj, a comentat pe un ton sarcastic plecare din țară a premierului, după ce luni dimineață Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legilor Justiţiei.

"Doamna Dăncilă a dat ordonanța și a fugit. Nu avem acord de extrădare cu Dubaiul, ca să putem să o aducem pe doamna Dăncilă să ne explice ce scrie în ordonanță. Cred că doamna Dăncilă nici nu știe ce scrie în ordonanță. Asta nu e guvernare, e un dezastru. Am fost în destule guverne, dar atâta neseriozitate și impredictibilitate nu am văzut niciodată. Să discuți duminică noapte la partid o ordonanță pe care o dai luni dimineață și apoi pleci din țară...", a declarat fostul prim-ministru.

De asemenea, liderul Pro România a criticat guvernarea prin ordonanţe de urgenţă.

"Sunt zone de activitate unde cel mai bine e să nu dai ordonanțe de urgență, pentru că întotdeauna iese prost. Justiția este una dintre ele. Adoptarea unei legi sau a unei ordonanțe trebuie făcută după consultări cu magistrați, avocați, justițiabilii. În acest caz nu a existat nici un fel de consultare. S-a trimis aviz vineri seară și s-a adoptat luni dimineață. A fost o bătaie de joc. În utlimul an și jumătate, legile pe justiție au tot fost dezbătute în parlament, au ajuns la Curtea Constituțională, la Iohannis și odată ce au intrat în vigoare, au trebuit schimbate. Asta însemnă că se lucrează foarte prost. Ideea că PSD-ul are specialiști cu care să lucreze s-a dus; nu mai are. E un scandal care putea fi prevenit și sunt niște scandaluri care urmează. Vor mai da ordonanțe, pentru că sigur iar au uitat ceva. Dacă tot vrei să faci o schimbare, fă-o bine. E o chestiune de imprezibilitate legislativă care ne afectează pe toți, fie că e vorba de salarii, de fiscalitate, de folosirea resurselor sau despre regimul justiției", a transmis Ponta.

Ca alternativă la actualul executiv, Victor Ponta propune o fostă colegă de partid. 

"Guvernul Dăncilă este un guvern foarte slab, care trebuie înlocuit. Cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla României ar fi ca de la 1 ianuarie să avem un alt guvern, un prim-ministru care vorbește și limba română, dar și engleză și franceză, și care poate gestiona, timp de 6 luni, lucrările întregii UE. La cine mă refer? V-o dau ca exemplu pe Corina Crețu".

Fostul președinte al PSD îi susține pe membrii fostului său partid care îl contestă pe Dragnea.

"Rebelii din PSD, pe care i-am încurajat și cărora le urez succes, trebuie să treacă de la faza de rebeliune la faza de revoluție și chiar să vină cu niște soluții. Să plece Dragnea și să rămână Dăncilă, aia nu e o revoluție, e o mică lovitură de palat. Cei de la PNL nu au o soluție cu adevărat alternativă. Nici domnul Orban, nici ceilalți nu sunt într-adevăr soluția cea mai bună. Domnul Iohannis trebuie să spună “Nu se poate lucra cu Dăncilă și cu guvernul acesta, dar recunosc dreptul PSD și al ALDE și al altora de a face un guvern mai bun”. Dacă domnul Iohannis numește o altă Dăncilă în funcție, mai bine nu mai numește", a conchis Victor Ponta.

Comenteaza