Ponta, atac la Marga

Ponta, atac la Marga
În deschiderea şedinţei de guvern de astăzi, premierul Victor Ponta a avut cuvinte nu prea măgulitoare la adresa unor liberali, în vizor intrând ministrul Culturii, Daniel Barbu şi preşedintele Institutului Cultural Român, clujeanul Andrei Marga.

Dacă pe ministrul Barbu l-a criticat pentru declaraţiile sale critice la adresa cancelarului german Angela Mekel, despre activitatea ICR Ponta a spus: „nu cred că lucrurile merg bine".

„Dacă tot e vorba despre cultură, domnule ministru, împreună cu comisia de specialitate de la Senat şi împreună cu ministrul de Externe, să faceţi o analiză, pentru că, din păcate, situaţia de la ICR nu merge aşa cum ne-am fi dorit", a spus Ponta. Premierul a precizat că trebuie luate „toate măsurile necesare pentru ca ICR, deşi nu e în subordinea guvernului, dar colaborează cu Ministerul Culturii şi Ministerul de Externe, să redevină, totuşi, o instituţie care să ne ajute în promovarea culturii noastre în străinătate". Premierul a precizat că analiza trebuie urmată de „toate măsurile care se impun".

 

Etichete
Comenteaza