Ponta: „Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă - ce a fost azi e o tragedie sinistră!" / Reacţia lui Şerban Nicolae

Ponta: „Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă - ce a fost azi e o tragedie sinistră!
Deputatul social-democrat Victor Ponta, a mai spus, joi, că imaginea PSD este afectată grav de faptul că preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Şerban Nicolae, nu şi-a prezentat încă demisia.

„Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă - ce a fost azi e o tragedie sinistră! Faptul că Şerban Nicolae încă nu şi-a dat demisia afectează grav şi imaginea PSD şi respectul pe care el personal încă îl mai avea din partea colegilor", a scris, joi, Victor Ponta, pe Facebook.

Potrivit Mediafax, joi, membrii Comisiei juridice din Senat au revenit asupra amendamentului privind graţierea pedepselor pentru corupţie, 5 senatori votând pentru respingerea acestuia, în timp ce patru senatori ai PSD şi ALDE s-au abţinut.

 

Update: Şerban Nicolae, despre Victor Ponta: Respect şi opiniile proaste

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, a declarat joi respectă şi "opiniile proaste", ca replică la afirmaţia lui Victor Ponta, potrivit căreia imaginea PSD este afectată grav de faptul că Nicolae nu a demisionat încă după voturile succesive în privinţa graţierii corupţilor.

"Este părerea lui. Tocmai ce spuneam că eu respect dreptul la opinie chiar şi al opiniilor proaste", a reacţionat Şerban Nicolae.

El a mai spus că nu vrea să comenteze ce afectează şi ce nu afectează imaginea PSD.

"Spre exemplu, unii au mizat în campania electorală pe eticheta de penali pusă pesediştilor. Eu am protestat atunci, măcar sub aspectul incorectitudinii unei asemenea etichete globale, dar electoratul s-a pronunţat atunci mult mai tranşant şi ne-am dat seama dintr-o măsurătoare directă, nu sociologică - care e opinia electoratului în legătură cu asemenea etichete sau cu asemenea jocuri de manipulare a imaginii. Din punctul meu de vedere, nu asta e esenţial. Cineva a spus că e singurul lucru care ne preocupă în Parlament. Bun, trec peste inepţia unei asemenea formulări. Din punctul meu de vedere cel mai important proiect aflat pe rolul Parlamentului în momentul de faţă este legea salarizării unitare. Dacă vreţi, acolo este miza guvernului şi a PSD, nu la graţiere, la proiecte care nu sunt prevăzute în programul de guvernare", a adăugat Şerban Nicolae.

El a apreciat că nu poate fi considerat "o aripă ruptă" a partidului, în condiţiile în care este membru-fondator al PSD.

 

Comenteaza