Ponta: "Îmi voi prezenta proiectul politic, din care nu face parte fostul premier Grindeanu"

Ponta:
Deputatul independent Victor Ponta a declarat vineri că nu are ce "compromisuri" să facă cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, anunţând că "în câteva zile" îşi va prezenta noul proiect politic, din care nu va face parte fostul premier Sorin Grindeanu.

Victor Ponta a ajuns la Parlament, cu câteva minute înainte de şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, sprijinindu-se de o cârjă, expicând că a suferit o entorsă la gleznă.

"E o entorsă, nimic foarte grav. După cum vedeţi, sunt la muncă. Am venit, semnăm şi plecăm acasă, că mă gândesc că mare lucru nu facem", a declarat deputatul independent Victor Ponta.

El şi-a făcut deja o listă cu proiecte pe care nu le va susţine. Între acestea se numără şi proiectul de înfiinţare Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

"Dacă sunt proiecte bune, le susţin, dacă sunt proiecte proaste, eu o să fac opoziţie, că ştiţi că nu există altă opoziţie în afară de mine. Doar nu vă aşteptaţi la PNL să facă opoziţie. Eu o să spun care sunt lucrurile rele, cu fondul acela de ivestiţii. Dacă îl facem pentru România, îl susţin, dacă îl facem pentru prietenii domnului Dragnea din Israel sau din alte ţări, o să fiu contra. Am văzut că se măresc salariile, dar nu se măresc de fapt, ci doar se trece taxa dintr-o parte în alta. Lucrurile merg prost", a explicat Ponta.

Ponta a mai spus că va anunţa, "în câteva zile" viitorul său proiect politic, din care "nu s-a pus niciodată problema" să facă parte fostul premier Sorin Grindeanu. Acesta nu a dorit să comenteze în legătură cu faptul că Sorin Grindeanu a avut întâlniri în ultima perioadă cu Liviu Dragnea, însă a subliniat că nu va face "compromisuri" cu preşedintele PSD.

"Nu s-a pus niciodată problema să facă parte din proiect domnul Grindeanu, după cum ştiţi, va avea o carieră diplomatică sau ceva de genul acesta. (...) Fiecare face ce doreşte cu viaţa sa. Eu mi-am ales drumul şi sunt foarte mulţumit de ideea că fac ceva de care să nu îmi fie ruşine. Există compromisuri. Orice politică se face cu compromisuri, dar e şi o limită a compromisurilor şi eu cu domnul Dragnea nu am ce compromisuri să fac şi nu are cu ce funcţie să mă cumpere", a mai spus Ponta.

 

Comenteaza