Ponta: PSD îl propune pe Corlăţean pentru preşedinţia Senatului

Ponta: PSD îl propune pe Corlăţean pentru preşedinţia Senatului
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN şi grupul senatorilor partidului au decis ca Titus Corlăţean să fie propus pentru funcţia de preşedinte al Senatului, iar Mircea Geoană să preia şefia Comisiei de politică externă a acestui for legislativ.

Victor Ponta a precizat că, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale, grupul politic din care provine preşedintele Senatului poate decide înlocuirea acestuia cu un alt membru al grupului.

El a precizat că toţi senatorii PSD, dar şi cei ai PNL, cu care social-democraţii s-au consultat, vor vota în favoarea numirii lui Titus Corlăţean pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

Liderul PSD a admis că este vorba despre retragerea sprijinului politic lui Mircea Geoană, dar a precizat că termenul folosit în decizia Curţii Constituţionale este "înlocuirea din funcţie".Mircea Geoană (PSD) s-a autointitulat "liderul opoziţiei", în vizita pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii recent.

Înlocuitorul acestuia ar putea fi Titus Corlăţean. Decizia va fi luată în plenul Senatului.

Cererea de înlocuire vine chiar de la colegii de partid ai lui Geoană, care spun că declaraţiile acestuia, şi chiar vizita în sine, au adus "prejudicii de imagine" PSD-ului.

 

Comenteaza