Ponta: UDMR va face o nominalizare la Ministerul Culturii în termenul legal de 45 de zile

Ponta: UDMR va face o nominalizare la Ministerul Culturii în termenul legal de 45 de zile
UDMR va prezenta o nominalizare la Ministerul Culturii în termenul legal de 45 de zile, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că Attila Korodi este un bun ministru al Mediului, dar funcţia de ministru al Culturii are şi o încărcătură politică, şi anume cea de viceprim-ministru.

"Funcţia de ministru al Cuturii are şi o încărcătură politică, de viceprim-ministru care aparţine, conform negocierilor din coaliţie, celor de la UDMR şi dânşii vor face o nominalizare în termenul de 45 de zile prevăzut de Constituţie", a spus Ponta, aflat în Republica Moldova, citat de Mediafax.

Întrebat de jurnalişti dacă a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, eventualitatea ca actualul ministru al mediului să ia aceste prerogative, premierul a precizat că acesta este un ministru bun la Mediu şi a reiterat ideea că doar funcţia de ministru al Culturii este dublată de funcţia politică de vicepremier..

"Domnul Korodi este ministrul Mediului şi un ministru foarte bun la Mediu, funcţia fiind de viceprim-ministru, repet, are o încărcătură politică şi UDMR va decide", a spus Ponta.
Citeşte şi: Băsescu: Am semnat revocarea lui Kelemen Hunor de la Cultură. Am aşteptat trei luni, s-a întrecut măsura

În acest context, premierul a subliniat faptul că preia interimar portofoliul Culturii într-un moment bun şi că doreşte să-l încheie la fel.

"Mi-am început mandatul interimar la Ministerul Culturii în cel mai fericit mod, şi anume am asistat la declanşarea lucrărilor pentru teatrul "Bogdan Petriceicu Haşdeu", din Cahul şi sper să mi-l încchei tot în cel mai fericit mod, inaugurând Teatrul Naţional din Bucureşti", a spus premierul român.

El a mai precizat că la Cultură este o echipă de conducere care "ştie ce are de făcut" şi care dispune de un buget rectificat pozitiv acum două săptămâni.

Având în vedere obligaţiile pe care le are ca ministru interimar al Culturii, Ponta a fost întrebat de jurnalişti cum se va "împărţi" între campania electorală şi negocierile pentru răscumpărarea sculpturii lui Brâncuşi, Cuminţenia Pământului, iar el a dat asigurări că va negocia şi va obţine un preţ corect.

"Fiind vorba despre Constantin Brâncuşi, am o încărcătură şi personală specială pentru că totuţi Gorjul, Târgu Jiu, e locul unde s-a născut cel mai mare sculptor român. Opera trebuie să rămână a României, îmi pare rău, a fost a României şi am pierdut-o şi nu din vina noastră, dar aşa s-a întâmplat. O să negociem în aşa fel încât din bani publici-că nu sunt banii mei, sunt banii tuturor cetăţenilor-să obţinem un preţ cât mai apropiat de valoarea reală", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul prin care premierul Victor Ponta este desemnat ministru interimar al Culturii.

Comenteaza