Popularitatea lui Macron a scăzut drastic

Popularitatea lui Macron a scăzut drastic
Popularitatea preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, a scăzut drastic în luna august, ajungând la nivelul de doar 40%, în timp ce 57% dintre cetăţenii francezi se declară numulţumiţi de politicile liderului de la Palatul Élysée, relatează site-ul FranceInfo.fr.

Conform unui sondaj realizat de Institutul Ifop la comanda publicaţiei Journal du Dimanche, popularitatea lui Emmanuel Macron a scăzut cu 22% în ultimele trei luni, fiind acum la nivelul de 40%.

În august, 36% dintre persoanele intervievate în sondaj se declarau "mai degrabă mulţumite" de politicile lui Emmanuel Macron, iar 4%, "foarte mulţumite".

În acelaşi moment al mandatului, în anul 2012, fostul preşedinte François Hollande avea o popularitate de 54%, iar Nicolas Sarkozy, în 2007, avea 67%.

Potrivit sondajului, 57% dintre cetăţenii francezi sunt nemulţumiţi de politicile preşedintelui Emmanuel Macron, 37% fiind "mai degrabă nemulţumiţi", iar 20% "foarte nemulţumiţi".

Sondajul de opinie a fost efectuat de Institutul Ifop online şi prin telefon în perioada 25-26 august, pe un eşantion reprezentativ de 1.023 de persoane.

Comenteaza