PPMT va depune marţi dosarul de candidatură al lui Szilagyi Zsolt la Preşedinţie

PPMT va depune marţi dosarul de candidatură al lui Szilagyi Zsolt la Preşedinţie
Preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va depune, marţi, la Biroul Electoral Central (BEC), dosarul de candidatură a lui Szilagyi Zsolt la Preşedinţie şi listele cu cele 200.000 de semnături de susţinere adunate.

Toro T. Tibor a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că listele pentru candidatul PPMT la Preşedinţie arată că au fost şi români care au semnat pentru Szilagzyi Zsolt şi pentru programul electoral al acestuia.

"Am reuşit să strângem cele 200.000 de semnături pentru candidatura lui Szilagyi Zsolt la Preşedinţia României. Le vom centraliza până luni, iar marţi, la ora 16.00, vom depune semnăturile şi dosarul de candidatură la BEC. Mulţumesc celor care ne-au ajutat în această acţiune de strângere de semnături, e prima oară când am adunat un număr atât de mare de semnături. A fost o mobilizare exemplară a PPMT, am cules semnături din toate judeţele Transilvaniei, mulţumim şi românilor care ne-au sprijinit, listele arată că au fost şi români care au semnat pentru candidatul nostru şi pentru programul electoral al acestuia", a spus Toro, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, programul electoral al lui Szilagyi Zsolt este axat pe diferite forme de autonomie şi pe ideea federalizării României.

La finalul conferinţei de presă, Toro T. Tibor a semnat ultimul pe lista de susţinere a lui Szilagyi Zsolt, în mod simbolic.

"Am încheiat campania de strângere de semnături şi eu am semnat ultimul pe lista de susţinători ai lui Szilagyi Zsolt, în mod simbolic", a spus preşedintele PPMT.

 

Comenteaza