Predoiu: Grupurile parlamentare ale PDL şi PNL vor activa separat, dar coordonat până la fuziune

Predoiu: Grupurile parlamentare ale PDL şi PNL vor activa separat, dar coordonat până la fuziune
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că Statutul noului partid va fi aprobat în Congresul PNL şi în Convenţia PDL din 26 iulie, iar până la fuziune grupurile parlamentare vor fi în continuare separate, dar se vor coordona.

"Statutul noului partid va fi aprobat în Congresul PNL din 26 iulie, respectiv Convenţia PDL din 26 iulie, respectiv o convenţie-congres, o convenţie reunită a celor două partide. Aşa cere legea", a precizat Cătălin Predoiu, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL.

Întrebat dacă nu s-a discutat despre Statut în BPN, Predoiu a precizat că proiectul de Statut va fi prezentat la Convenţie.

"Azi am discutat multe lucruri legate de fuziune, de procesul în curs, dar obligaţia legală a celor două partide este să aprobe în congres. Deci nu are BPN competenţa, după lege, să aprobe o astfel de măsură. (...) Noi vom veni cu proiectul de Statut în Convenţia PDL şi apoi în convenţia reunită", a afirmat Cătălin Predoiu.

Acesta adăugat că joi, în jurul orei 10.00, va mai exista "o întâlnire de discuţii pe prevederile noului Statut".

Întrebat cum va funcţiona partidul în perioada tranzitorie până în 2017, prim-vicepreşedintele PDL a spus că în prima fază va fi o alianţă electorală, apoi un singur partid.

"Va fi în primă fază o alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale ce va avea un nume anunţat în congresul celor două partide şi apoi, după decizia judecătorească de aprobare a fuziunii, va exista un partid cu un nume, cu o denumire", a spus Predoiu.

Referitor la grupurile parlamentare ale PDL şi PNL, Cătălin Predoiu a precizat că vor activa "separat, dar coordonat până la momentul fuziunii propriu-zise". "Ne armonizăm deja poziţiile politice", a punctat el.

Totodată, Cătălin Predoiu a declarat că, la momentul conferinţei sale de presă, "există colegi care discută împreună cu colegii din Forţa Civică despre o posibilă fuziune", iar rezultatele discuţiilor ar putea fi comunicate în seara zilei de miercuri sau joi-dimineaţă.

 

Etichete
Comenteaza