Prefectul și subprefectul au devenit demnitari publici

Prefectul și subprefectul au devenit demnitari publici

Comisia parlamentară de cod administrativ, condusă de deputatul PSD Marcel Ciolacu, a adoptat luni articolul din proiectul PSD prin care prefecții și subprefecții nu mai sunt înalți funcționari publici și devin demnitari publici.

Un amendament al PSD adus proiectului inițial, criticat de cei de la opoziție, care însă nu s-a tranșat prin vot luni, prevedea ca și șefii de deconcentrate să devină demnitari publici.

"După ce ca se numesc politic prefecții, avem acum propunerea ca si sefii de deconcentrate sa devina politicieni, deci sa nu fie inalti functionari ci demnitari. Avem o administratie politizata de sus pana jos" a declarat senatorul USR Florina Presadă.

Tot luni, majoritatea din comisia de cod administrativ au respins amendamentul PNL care prevedea că prefectul și subprefectul nu pot fi membri de partid politic.

Comisia de cod administrativ a început luni votul pe articole și amendamente la proiectul PSD de Cod administrativ. Sunt peste 600 de articole în proiect, iar documentul de lucru are 992 de pagini. Îl poți consulta aici.

Printre amendamente se numără și unul asumat de un deputat PSD care prevede introducerea de pensii speciale pentru aleșii locali.

Comenteaza