Premierul Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: „Sperăm să finalizăm în următoarele două zile negocierile”

Premierul Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: „Sperăm să finalizăm în următoarele două zile negocierile”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, după ce a participat la lucrările obiectivului de infrastructură rutieră Autostrada Transilvania - secţiunea Cheţani-Câmpia Turzii, că speră să finalizăm în următoarele două zile negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

Liderul social-democrat susține că procesul s-ar realizat în doi pași, în primul pas aerian şi naval, iar anul viitor, aderarea pe terestru.

”Pentru anul acesta sperăm să finalizăm în următoarele două zile negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, în primul pas, aerian şi naval şi de asemenea să finalizăm cât mai mult din infrastructură. Până anul viitor, domnul ministru şi-a asumat că vom finaliza 250 de km de autostradă şi drum expres şi să ne pregătim şi pentru anul viitor, când de asemeni sper să terminăm negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, de această dată terestru.

Considerăm că trebuie să venim cu cât mai multe veşti bune, cel puţin în infrastructura mare, pentru români, şi cred că săptămâna viitoare o să fie mai multe evenimente, în afară de această legătură între Târgu-Mureş şi Cluj, în sfârşit, acest tronson din Autostrada Transilvaniei”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

Prim-ministrul a precizat că este evident că nu pot înainta fără echipă dar de această dată se vede că se munceşte foarte mult, aplicat. ”Trebuie în mod special să felicităm echipa Stragab, care a finalizat lucrarea cu opt luni mai devreme acest tronson, cred că este un record”, a subliniat Ciolacu.

Comenteaza