Premierul Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: "Să nu creăm îngrijorări. În mod sigur există bani"

Premierul Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: "Să nu creăm îngrijorări. În mod sigur există bani"

După ce preşedintele Klaus Iohannis a întrebat Guvernul dacă sunt bani până la finalul anului pentru pensii şi salarii, premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că "în mod sigur există bani" şi nu vrea să creeze îngrijorări gratuite.

"În mod sigur există bani pentru pensii şi salarii şi aş vrea să nu creăm îngrijorări. Sunt bani de salarii şi pensii. Domnul preşedinte poate să spună, e opinia dumnealui. (...) În 2016 nu avea acreditate autorităţile de management. Am pornit de la 0 absorbţie şi avem 16% faţă de media europeană de 18%. Avem în spate ţări precum Germania sau Italia. Am făcut eforturi mari cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ceilalţi miniştri. Domnul preşedinte s-a referit la 2014-2020", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă nu ar trebui să discute cu şeful statului situaţia, Dăncilă a răspuns: "Nu îmi permit să chem eu preşedintele la o discuţie". Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii şi salarii până la finalul anului şi ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuţiilor din ultimele zile.

"Din păcate până şi cei de la PSD se contrazic, ba se desfiinţează, ba nu, ba se suspendă, ba nu, ba e proiect asumat, ba e neasumat. O harababură totală. Lumea îşi pune întrebarea de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD, ce ţintesc? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut.

Unii îşi pun întrebarea dacă aceşti bani, dacă se suspendă Pilonul II vor fi folosiţi în altă parte. Ei trebuie să ne dea un răspuns. Cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public documentat la două întrebări: Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii ? Mai aveţi bani pentru pensi şi salarii până la sfârşitul anului?", a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a atenţionat executivul Dăncilă şi cu privire la absorbţia de fonduri europene, în contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene, care arată că ţara noastră a folosit 2 miliarde de euro din cele 23 de miliarde alocate pentru fonduri structurale.

Comenteaza