Premierul Orban cere amenzi drastice în ziua cu cele mai multe cazuri de COVID. „Suntem într-un moment de cumpănă”

Premierul Orban cere amenzi drastice în ziua cu cele mai multe cazuri de COVID. „Suntem într-un moment de cumpănă”
| Foto: b1.ro

Premierul Ludovic Orban trage un semnal de alarmă, după ce autorităţile au anunţat miercuri că au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19 în ultimele 24 de ore.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune. Putem opri creşterea numărului de cazuri, dar ca să reuşim atingerea acestui obiectiv va trebui ca toate instituţiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecţie, în informarea constantă şi corectă a cetăţenilor despre evoluţia pandemiei să fie mobilizate la maxim.

Mai ales trebuie să direcţionăm toate resursele umane pe care le avem şi toate acţiunile le care întreprindem, inclusiv controalele, către acele zone unde rata de răspândire este mai mare şi unde există risc mai mare de răspândire”, a declarat Ludovic Orban în cadrul şedinţei de Guvern, potrivit Mediafax.

Premierul spune că cele mai multe persoane s-au infectat la evenimentele private, motiv pentru care acestea vor fi interzise 30 de zile. „Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant. Au fost identificate nunţi de 200-250-300-500 de persoane, botezuri şi alte petreceri care au încălcat drastic, iar acest lucru s-a şi văzut”, precizează Orban.

El i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, ca poliţiştii să dea „amenzi drastice” unde constată încălcarea regulilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza