Premierul Orban: În ședința de mâine vom adopta un prim set de măsuri pentru reducerea efectelor COVID-19

Premierul Orban: În ședința de mâine vom adopta un prim set de măsuri pentru reducerea efectelor COVID-19
| Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a avut consultări cu reprezentanții organizațiilor sindicale și patronale, din cadrul  Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, asupra măsurilor economice și sociale necesare pentru reducerea efectelor COVID-19.

Prim-ministrul a anunțat că, în ședința de mâine, Guvernul va adopta un prim set de măsuri pentru susținerea companiilor și salariaților din sectoarele afectate.

”Vom da un puternic semnal angajaților și economiei: Guvernul va interveni pentru menținerea locurilor de muncă și continuarea activității în cât mai multe sectoare ecnomice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în ședința de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor”, a spus Orban.

Setul de măsuri ce urmează să fie analizat și adoptat mâine de Guvern vizează:

Ø Creșterea lichidității companiilor;

Ø Sprijinirea plății șomajului tehnic de către companii pentru angajații care își vor suspenda temporar activitatea;

Ø Reducerea interacțiunii directe a cetățenilor cu instituțiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale;

Ø Stimularea capacităților de producție pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecție, dezinfectanți.

Consultările Guvernului cu reprezentanții Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social vor continua în cadrul unui mecanism permanent, sindicatele și patronatele urmând să fie implicate în definitivarea soluțiilor necesare pentru reducerea efectelor economice și sociale produse de epidemia COVID-19. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza