Premierul Orban: Nu putem accepta să se facă achiziţii de echipamente neconforme la firme de casă

Premierul Orban: Nu putem accepta să se facă achiziţii de echipamente neconforme la firme de casă

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut Ministerului Sănătăţii să monitorizeze achiziţiile făcute de spitale, atrăgând atenţia că Unifarm deţine stocuri de echipamente conforme, dar că acestea nu sunt folosite.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Urmăriţi prin Direcţiile de Sănătate publică, monitorizaţi achiziţiile făcute de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declaraţii că nu au materiale, că nu au echipamente. La ora actuală şi prin Unifarm şi prin OANC s-au achiziţionat stocuri mari, numai că suntem în situaţia în care aceste stocuri stau degeaba, întrucât spitalele, mai ales spitalele de subordonare către autorităţile locale, nu achiziţionează aceste materiale. Deci trebuie să reluam un ciclu normal şi firesc.

Toate materialele achiziţionate de noi în sistem centralizat - fie de Unifarm, fie prin ONAC - sunt materiale conforme, sunt materiale certificate, sunt de calitate. Nu putem accepta să se facă achiziţiile la firme de casă - în tot felul de spitale - de materiale şi echipamente care nu sunt conforme, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziţia unităţilor spitaliceşti şi avem, cum se spune, marfă de calitate, care într-adevăr garantează protecţia. Aici ministerul va trebui să intervină foarte hotărât în relaţia cu spitalele", a arătat premierul, la începutul şedinţei de guvern.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza