Premierul Ungariei, Viktor Orban, vine sâmbătă la Cluj

Premierul Ungariei, Viktor Orban, vine sâmbătă la Cluj
Premierul Ungariei, Orban Viktor, va participa, sâmbătă, la manifestările prilejuite de aniversarea a 90 de ani a etnografului clujean Kallos Zoltan, organizate la Opera Maghiară din Cluj.

Directorul Operei Maghiare, Szep Gyula, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că premierul Ungariei a fost invitat la Cluj de către această organizație, informează site-ul stiripesurse.ro

"A fost invitat de catre Fundația Kallos Zoltan la aniversarea a 90 de ani a etnografului nostru Kallos Zoltan. Vine la spectacol mâine, de la ora 19:00. E și o lansare de carte care a fost scrisă la cererea mea despre Kallos Zoltan.

Va vorbi si dânsul (Orban Viktor, n. red.) cinci minute. După programul de la opera va merge la Răscruci, unde va fi un protocol, la sediul fundației", a menționat Szep. Vizita premierului Ungariei este una privată, iar Orban nu are programate întâlniri cu oficialități române.

Kallos Zoltan s-a născut pe 26 martie 1926 și în 1992 a înființat o fundație care îi poartă numele, în localitatea clujeană Răscruci, careia i-a încredințat colecția sa de obiecte etnografice adunate în decursul a 70 de ani de activitate.

 

 

Comenteaza