Preşedintele Iohannis a refuzat propunerea PSD pentru şefia Armatei. Rareş Bogdan: "Aşa da!"

Preşedintele Iohannis a refuzat propunerea PSD pentru şefia Armatei. Rareş Bogdan: "Aşa da!"

Președintele Klaus Iohannis a ieșit la atac, vineri, după o ședință CSAT cu scântei la care a participat și premierul Viorica Dăncilă. "PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării", a spus șeful statului, anunțând, astfel, că a decis să prelungească mandatul generalului Ciucă la șefia Armatei.

La aflarea veştii, Rareş Bogdan a comentat: "Aşa da! Cel mai titrat general al Armatei Române nu poate fi îndepărtat doar pentru că nu pupă inelul Ţarului de Teleorman şi refuză ca ciuma roşie să pună mâna şi pe Armata României!", a reacţionat jurnalistul.

"Ce vor face acum pesedeii lui Leş şi Dragnea, vor merge tot la slugoii absoluţi din CCR sau direct la prietenii lor din Moscova?", s-a întrebat Rareş Bogdan.

Iohannis: CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării. PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării

"S-a terminat şedinţa CSAT pe care am convocat-o. A existat un singur punct pe ordinea de zi, la cererea ministrului Apărării, care viza diferite schimbări pe funcţii din conducerea Armatei. Această propunere făcută nu respectă rigorile legii. În consecinţă, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării. O situaţie foarte neplăcută, care arată o dată în plus că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării. În situaţia în care am ajuns, practic nu există o propunere valabilă penru persoana care va prelua funcţia de Şef al Statului Major al Armatei. Mandatul gen. Ciucă se termină pe 31 decembrie. România nu poate să rămână fără șef al Armatei. Această situație generată de incompetența PSD-ului trebuie rezolvată. După ședința CSAT, am rezolvat-o. Am luat decizia, am semnat şi trimis spre publicare decretul prin care se prelungeşte mandatul generalului Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat competent, cu rezultate din cele mai frumoase", a declarat președintele Klaus Iohannis, vineri, la finalul ședinței Consiliului Superior de Apărare a Țării.

"În continuare, Armata României trebuie să știe cine și cum o conduce", a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis a analizat, vineri, în ședința CSAT, solicitarea ministrului Apărării privind înlocuirea șefului Statului Major al Armatei. Potrivit unor surse, Dumitru Scarlat a fost propus pentru a ocupa această poziție. În prezent, el e reprezentantul militar al României la NATO și UE. Propunerea, însă, nu a fost acceptată de Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a venit la Palatul Cotroceni însoțită de ministrul Justiției, Tudorel Toader, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, ministrul de Interne, Camern Dan și de ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

După reuniune, premierul Dăncilă va profita de prezenţa sa la Cotroceni şi îi va cere şefului statului o întâlnire legată de a doua remaniere care a rămas în suspensie.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, CSAT s-a reunit ”pentru a analiza solicitările ministrului Apărării Naţionale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României".

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc în 19 decembrie, fiind avizate propunerile de buget pentru anul 2019 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

De asemenea, CSAT a aprobat planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019-2028.

Comenteaza