Breaking news Președintele Iohannis l-a desemnat candidat la funcția de premier pe Nicolae Ciucă

Președintele Iohannis l-a desemnat candidat la funcția de premier pe Nicolae Ciucă
| Foto: adevarul.ro

Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, a fost desemnat joi de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru al țării.

Ciucă a fost propunerea Partidului Naţional Liberal pentru această funcţie, la consultările avute cu şeful statului. 

”Am fost foarte mulţumit şi bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat acolo, în unanimitate, un candidat care mi-a fost propus, în persoana domnului Nicolae Ciucă. Analizând întreaga situaţie, şi trăgând concluziile care se impun, am decis să îl propun candidat de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a afirmat Iohannis, potrivit news.ro.

Preşedintele a calificat discuţiile de joi ca fiind considerabil mai bune decât ultimele discuţii.

”Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluţie, reală, acum, criza politică trebuie să se încheie, e nevoie de un Guvern care să rezolve problemele care îi preocupa şi pe români, trebuie să terminăm cu această criză, a durat prea mult, este inadmisibil să continuăm în acest sens”, a spus preşedintele. 

Șeful statului a arătat că avem o criză pandemică, iarna bate la uşă, preţurile la energie cresc şi este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluţiile pe care autorităţile le-au gândit. 

La declaraţia preşedintelui a fost prezent şi premierul desemnat.

”Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate, pentru a putea depăşi situaţia de criză, pentru ca cetăţenii să benefieze de tot ceea ce poate un guvern în deplinătatea sa să facă în acţiunile pe care le întreprinde”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Premierul desemnat a anunţat că va negocia cu toate forţele responsabile, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să reuşim să fie format  Guvernul şi să fie aprobat de Parlament.

Comenteaza