Președintele Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier

Președintele Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat că propunerea sa pentru funcţia de premier al României este Ludovic Orban. Aceasta este singura propunere pe care președintele a primit-o de la partidele politice, în urma consultărilor.

„Am promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica în Parlament pentru a trece cu mare celeritate toate procedurile parlamentare. Posibil să avem deja mâine votul de învestire a Guvernului Orban, un vot care se va da în condiţii speciale, dar am toată încredere că Parlamentul are toate datele şi posibilităţile pentru a trece cu bine prin această procedură. Mă aştept de la toţi politicienii responsabili să fie parte a acestui efort comun, în aşa fel încât să ne putem concentra 100% pe combaterea efectelor infecţiei cu coronavirus”, a afirmat şeful statului într-o declaraţie de presă.

Conform preşedintelui, toate partidele au propus la Executivul să fie condus de Ludovic Orban.

„Toată lumea a înţeles că suntem într-o situaţie specială, nu este loc de răfuileli politice, ci de soluţii şi foarte urgente. Am primit o singură propunere de prim-ministru, Ludovic Orbam pe care îl desemnez. Mă aştept de la toate partidele, de la toţi politicienii, să fie parte a acestui efort de finalizare a acestei crize politice, să ne putem concentra 100% pe combaterea epidemei. Avem în momentul de faţă un guvern în funcţiune, guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios şi foarte bine, indiferent dacă a lucrat cu puteri depline sau interimar. Rezultatele se văd, avem relativ puţine cazuri de infecţie cu coronavirus în România”, a mai spus Klaus Ioghannis.

În prezent, Ludovic Orban este izolat la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu Vergil Chiţac, parlamentarul PNL confirmat cu coronavirus.

Comenteaza