Președintele Joe Biden vine în Europa

Președintele Joe Biden vine în Europa

Președintele Joe Biden vine în Europa în această săptămână pentru a participa la mai multe reuniuni de urgență. El și aliații săi speră să finalizeze și să prezinte un pachet de noi măsuri prin care să pedepsească Rusia, să ajute Ucraina și totodată să demonstreze unitatea occidentală în fața acțiunilor ilegitime ale Moscovei.

Dar în afară de o demonstrație dramatică de fermitate pe timp de război, orice măsuri ar decide liderii occidentali vor fi, probabil, insuficiente pentru a pune capăt vărsării de sânge din Ucraina sau pentru a-l descuraja pe președintele Vladimir Putin să-și continue atacurile ce afectează din ce în ce mai mult civilii, arată o analiză CNN.

De când s-a adus în discuție pentru prima dată ideea unui summit al liderilor NATO, în urmă cu aproape două săptămâni, oficialii americani și europeni au discutat despre posibile anunțuri pe care liderii să le facă la finalul reuniunii. Ar putea fi vorba despre sancțiuni împotriva oligarhilor ruși, despre noi restricții asupra finanțelor ruse și despre noi pași pentru a limita importul de resurse energetice din Rusia. Se discută, de asemenea, despre cum poate fi ajutată Ucraina să se apere, inclusiv prin noi măsuri de asistență militară și finaciară. În plus, președintele Biden a lăsat deschisă posibilitatea de a spori și mai mult efectivele americane desfășurate în țările de pe flancul estic al NATO, întărind implicarea SUA în apărarea europeană într-un moment critic, scrie digi24.ro.

Etichete
Comenteaza